Cumhur İttifakı'nın adayı Bahçeli olmalı

20 Temmuz 2019 tarihli "MHP''de yeni kriz, Bahçeli''ye rakip çıktı" başlıklı yazıma konuk olan Nidai Seven ile 7 ay sonra yapılacak MHP kongresini konuştum. Seven, "Genel Başkanlığa adayım. Sloganımız; Taban yürüyecek, Tavan çökecek. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Devlet Bahçeli. Hedefimiz MHP''yi tek başına iktidar yapmak." dedi.

-Daha önce genel başkanlığa aday olduğunuzu açıklamıştınız, çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Nidai Seven: "Biz koltuk aşkı peşinde değiliz. Biz ülkü aşkı peşindeyiz. MHP kimsenin çiftliği değildir. MHP iyi yönetilmiyor. Biz, Türkiye''de iktidara talip olacak MHP istiyoruz. MHP''nin başkasının merdiven basamağı olmasına, koltuk değneği olmasına ülkücüler müsaade etmeyecek.

Bugünkü tutum ülkücüleri ittifaklara zorlamaksa, biz hiçbir ittifakın içerisinde yer almayı düşünmüyoruz. Kendi partimize, kendi adayımıza, kendi irademizle oy kullanmamış oluruz. MHP''nin, Türkiye''nin yıllardır hedeflediği Türk-İslam ülküsünü, milliyetçi Türkiye''yi kurması gerekir.

Rahmetli Türkeş''in ortaya koymuş olduğu ilkeler çerçevesinde bir MHP göremiyoruz. Tabandan, tavana kadar ülkücüler Türkiye çapında harekete geçti.

Sloganımız: Taban yürüyecek, tavan çökecek."

- MHP''nin tek başına iktidar olması için cumhurbaşkanı adayınız kim?

Nidai Seven: "Devlet Bahçeli, MHP''nin iktidarı için çalıştığı takdirde cumhurbaşkanlığı konusunda her türlü desteği arkadaşlarımızla vereceğiz.

Türkiye''de iki farklı durum ortaya çıktı. Birincisi ittifaklar içerisinde yer alarak 50+1''i almak, ikincisi de parlamenter sisteme geri dönüştür.

Ben parti genel başkanı olduğum takdirde, sağlam temellere oturan, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında demokratik parlamenter sistemin tekrar gelmesi için var gücümle çalışacağım. Bu konuda asla taviz yok. Parlamenter sistem 1920''de, Cumhuriyet 1923''te kuruldu. Parlamenter sistem Cumhuriyet''i kurdu. Parlamenter sistemden vazgeçmek demek aynı zamanda Cumhuriyet''ten vazgeçmek manasına gelir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Devlet Bahçeli''dir. Biz ülkücüler kayıtsız şartsız kendisiyle beraber oluruz.

Bugüne kadar MHP ve Sayın Devlet Bahçeli, AKP''ye ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan''a vefa gösterdi.

2023''de ya da erken seçimde bu kez AKP ve Sayın Erdoğan, MHP''ye ve Sayın Bahçeli''ye vefa göstersin.

Sayın Erdoğan anayasaya göre 3. Kez aday olamıyor. Cumhur  İttifakı''nın adayı bu kez Sayın Bahçeli olsun.

MHP''nin kendi görevini neden yapamadığına karşı isyanımız var. Cumhur İttifakı için kesinlikle milli menfaatler çerçevesinde oturup değerlendirme yapmamız gerekir. MHP bugüne kadar çok fazla fedakarlık yaptı. Daha fazla fedakarlık MHP''yi Meclis dışına bırakır. Türkiye''nin yönetimine imza atacak, damga vuracak bir MHP istiyoruz. Bu hedefimize ulaşırsak MHP''nin oy oranı yüzde 35''lere yükselir ve ikinci parti oluruz. Sayın Bahçeli''yi ilk turda seçemesek dahi 2. turda ittifak yaparak seçtiririz.

Şu anki duruma baktığımız zaman barajın altına düşmüş bir MHP var. Bu durumu kabul edemeyiz."

-Sayın Bahçeli, bu çağrınızdan sonra AKP''yle ortaklığı bozuyorum. Ben de cumhurbaşkanlığına adayım derse aday olmaktan vazgeçer misiniz?

Nidai Seven: "Sayın Bahçeli''nin oturduğu koltukta oturmak gibi bir hevesimiz yok. Biz MHP''nin tüzel kişiliğinin layık olduğu yere taşınması konusunda düşüncelerimizi söylüyoruz. MHP''nin ilke, misyon ve vizyonunu temsil edecek şekilde ''Cumhurbaşkanı adayı olacağım'' sözünü verirse adaylıktan çekilirim.

Biz neden AKP''nin iktidarının devamı için mücadele edelim ki?

Ayrıca vatandaşlar, AKP''nin kötü devlet yönetiminin hesabını bizden soruyorlar.Ülkeyi kötü yöneten AKP, eleştirileri alıp oy kaybeden MHP. Hangi ülkücünün gönlü buna katlanır?

İsyanımız ülkemizi yönetmekten vaz geçmemizedir. Millete hizmet milliyetçilikle olur, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı Erdoğan''ı ve AKP''yi desteklemek her ülkücü için zül haline geldi, sabır taşı çatladı."

Yazarın Diğer Yazıları