Cumhur İttifakı'nın iftira siyaseti çöktü

31 Mart yerel seçimleri öncesi baktılar ki Millet İttifakı''nın CHP''li adayı Mansur Yavaş seçilecek, tek çareleri kalmıştı bir dolandırıcının, pornocunun yalanlarına sarılmak ve Yavaş''ı iftira bombardımanına tutmak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gibi aklımda olan şu sözlerle Mansur Yavaş''ı suçlamıştı:

"Mansur Yavaş, belediye başkanlığını Ankara''da yapacak kapasitede biri değil. Bizim adayımız 5 dönem Kayseri gibi bir büyükşehirde belediye başkanlığı yürüttü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı. Mansur Yavaş''ın sahte senet yazma gibi kesinleşmiş durumu var. Öncesi ve sonrasında da durumu belli değil. Seçimden sonra bu senet olayı ile ilgili gereken yapılır.

Yavaş ayrıca vergi kaçakçısı Maliye Bakanlığı''nda kayıtları var. Düşünün bizim sözümüz senet demekle bu işi savuşturamazsınız. Mehmet Özhaseki Bey ile bu yarışı biz önde kazanacağız."

AKP sözcüsü Ömer Çelik ne demişti?

AKP sözcüsü Ömer Çelik, peş peşe düzenlediği basın toplantıları ile özetle şu iddiaları gündeme taşımıştı:

"Mal varlığımızın ne olduğu saklı bir şey değil. Savunamayacak bir şeyimizde yok. Mansur Yavaş''ı partisinin sahip çıkacağı bir şeyi yok. Gazeteciler bu konu hakkında haber yapmasın mı? Şimdi bu olay mağdur edebiyatına döndü.

Ömer Çelik AK Parti''nin sözcüsüdür. Çıkıp bu konu hakkında soru sormayacak mı? Dürüstçe çıkıp anlat, bu senedi sen mi düzenledin? Suçladığın adamla neden iş birliği yaptın?"

Mehmet Özhaseki ne demişti?

AKP''nin Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de bu iftira yarışında en öndeydi. İşte onun sözlerinin özeti:

"Basın toplantısında beni suçluyor, el insaf. Bu kadar ahlaksızca bir saldırı olabilir mi? Ben adamı ömrümde görmedim, tanımam, etmem. Ortada bir sahte senet var. Bundan büyük bir ayıp olabilir mi? Belge tescillenmiş. Kesinleşmeden bir şey söylemek mümkün değil.

''Ankara için adayım'' diyen birine bu yakışmıyor. Dürüstçe çıkıp anlat, bu senedi sen mi düzenledin? Suçladığın adamla neden iş birliği yaptın? Kendisini zamanında yapmış olduğu işlerle ilgili bir iki senedir süren davalar varmış. Okuduğumuz şeyler korkunç şeyler. Benim de dikkatimi çekti."

Değerli okurlarım,

Özhaseki, kaybettiğini anketlerden gördükçe Mansur Yavaş''a bu senet olayı üzerinden saldırılarını arttırarak özetle şunları da söylemişti:

"İş takipçiliği var ortada. Herkesin açık olarak sorduğu CHP adayına şu: Sen burada bir avukatlık hizmeti mi yapıyorsun? Öyle olduğunu söylüyor. Vekâletini göster. Yok. Sözleşmeni göster. Kocaman bir dava 600 bin dolar az bir para değil. Niye sözleşme yapmadın peki? "Vergi doğar" Ne demek ya vergi doğar? Sen vergi mi kaçırıyorsun? Mal varlığında göster, göstermiyorsun.

Ortada bir yargı kararı var. Takip ettiği insan gidiyor diyor ki ''bu senet benim değil'' Ama CHP adayının söylediği ''bu senedi benim yanımda doldurdu, alt tarafını imzaladı verdi.

Ortada bir sahte senet var. Bunun sahte olduğu tescillenmiş. Yargıtay''a gitmiş kesinleşmiş. Bu gerçek mi? Gerçek... Onun dışındaki birçok suçlama devam eden davalar şeklinde sürüp gidiyor. Kesinleşmedikçe bir şey söylemek doğru değil. Ama kesinleşen bir şey var. Sahte senet var. Ve CHP adayı bu sahte senetle adamı sıkıştırıyor, para almaya çalışıyor."

Değerli okurlarım,

Özhaseki, bu iftiralarla kazanacağından o kadar emin ki, Mansur Yavaş''ın, "Ankara''yı kazanacağım sözlerine, "Herkesi güldürmek için söylüyor" demişti.

Ve Mansur Yavaş kazandı

Seçim bitince Mansur Başkan yüzde 51 ile Özhaseki''yi geçerek millet ittifakının ve seçmenlerinin yüzünü güldürdü.

O gün, bugün Özhaseki''yi televizyonlarda ya da medyada gören olmadı, attığı itiraflar da çamurlar da yanına kar kaldı.

Yavaş davayı da kazandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''a senet iftirası atan Necmettin Kesgin''in cezası onandı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında senet iftirası ortaya atan ve iktidara yakın medyanın sahip çıktığı iş insanı Necmettin Kesgin''in toplamda kesinleşen 6 yıl 6 ay hapis cezası onandı.

Ayrıca, Necmettin Kesgin''in 4 yıl 8 aylık kesinleşmeyi bekleyen hapis cezasının olduğu da öğrenildi.

Tüm bu çirkinlikler artık 2019 yılında kalsın ve umarım gelecek seçimlerde adaylar ve partiler projeler üzerinde yarışırlar ve seçimleri onurları ile kazanır ya da kaybederler.

Cumhur İttifakı da, Çamur İttifakı günlerini umarım tarihte bırakır.

 

Yazarın Diğer Yazıları