Cumhurbaşkanı adaylarına nasıl imza verilecek?

Cumhurbaşkanı adaylarına nasıl imza verilecek?
Seçimlere kısa bir süre kala, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanılığına aday olacak isimlere nasıl oy verileceği merak konusu oldu. İşte 100 bin imza toplaması gereken adaylar için imza vermek isteyenlerin izleyeceği yollar.

Vatandaşlar 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvurularını yapan adaylar için nasıl imza atacağını araştırıyor. Cumhurbaşkanı adaylarına imza vermek için kişinin kimliğiyle birlikte, seçmen kaydının bulunduğu ilçe seçim kuruluna gitmesi yeterli.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA NASIL İMZA VERİLECEK?

YSK’nın ilçe seçim kurullarına giderek, Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istedikleri isimlere imza vermek isteyenler aşağıdaki link üzerinden ilçe seçim kurulları listesine ulaşabilirler. Herkesin kendi bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulunda imza vermesi gerekiyor.

İmza verme adımları:

1- İmza vermek için T.C. Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınız yanında olmalı.

2- 4-9 Mayıs tarihleri arasında (cumartesi-pazar dahil) saat 20:00’a kadar kayıtlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulunda imza verebilirsiniz.

3- İmza için gittiğinizde istediğiniz aday için düzenlenen formu talep ederek doldurup imza işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçim kurulu ilgili formun bir örneğini size teslim edecek.

İlgili Haberler