Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okuma oranı 14 yılda 2 katına çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okuma oranı 14 yılda 2 katına çıktı
39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okuma oranı 14 yılda 2 katına çıktı” ifadelerini kullandı.

AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı''nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke ve millet olarak beka mücadelesi yürüttüğümüz asırlarda sadece topraklarımızı, sadece kardeşlerimizi geride bırakmakla kalmadık, aynı zamanda kültürel bir çoraklıkla da karşı karşıya kaldık. Uzunca bir süre devam eden Türkiye''nin geri kalmışlığı, sadece insanlarımızın günlük hayatlarındaki yokluklar, yoksulluklar, eksiklerle ilgili değildi. Asıl geri kalmışlığı zihinlerde yaşamıştık. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine, ibadetlerine, konuşmalarına, oturmalarına, kalkmalarına takılıp kalanlar milletimizin aklı selim, zevki selim, kalbi selim gibi bizi biz yapan asıl mirasına sırt dönmüştü. Ülkemizin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük demokrasi ve kalkınma atılımının en güzel, en hayırlı neticelerinden biri, milletimizin diğer alanlarla birlikte okuma, yazma, üretme konusunda da önünü açmış olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye''nin kitap üretimi ve sektörün büyüklüğü bakımında Uluslararası Yayıncılar Birliği içinde ilk 10''da yer aldığına işaret eden Erdoğan, "Mesela 2000 yılında ISBN numarası verilen kitap sayısı 9 bini bile bulmazken, bu rakam geçtiğimiz yıl 87 binin üzerine çıkmıştır. Önde gelen araştırma şirketlerimizin yaptıkları çalışmalar, okuma oranının son 14 yılda 2 katından fazla arttığını göstermektedir. Bu artışın en çok da gençlerimiz arasında yaşanıyor olması, geleceğimiz adına bize ümit vermektedir." dedi.

İlgili Haberler