Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ağustos'ta Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ağustos'ta Rusya'ya gidiyor
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 9 Ağustos'ta St Petersburg'a gideceğini açıkladı.

Şimşek, Moskova'da Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkoviç ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos tarihinde St. Petersburg'da görüşeceklerini söyledi.

Şimşek'e Rusya ziyaretinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de eşlik edeceği bildirilmişti.

Rus savaş uçağının Türkiye'nin hava sahasına sınır ihlali yapması ve düşürülen Rus uçağı ile kopma noktasına gelen ikili ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 27 Haziran 2016'da yazdığı mektup ile normalleşme sürecine girdi.

Normalleşme süreci sonrası iki ülke arasında üst düzey yüz yüze ilk temas ise 1 Temmuz 2016'da Rusya'nın Soçi kentinde sağlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir araya geldi.

Süreçteki bir başka görüşme de Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'nda gerçekleşti. Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Birinci Yardımcısı Aleksey Lihaçev ile bir araya geldi. Sonolarak da Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı bir heyet Moskova'da Rus muhatapları görüşmeler yaptı.