Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, İngiltere, Avrupa'da raflar boş bizde bolluk bereket var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, İngiltere, Avrupa'da raflar boş bizde bolluk bereket var
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "İngiltere'de raflar boş, Avrupa'da boş, ABD'de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni''nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "İngiltere''de raflar boş, Avrupa''da boş, ABD''de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. "ifadelerini kullandı. 

AKM Millet Bahçesi hakkında konuşan Erdoğan, "İçinde binlerce kişiye hitap edecek bir millet kıraathanemiz olacak. Oyun alanları, spor salonları, etkinlik alanları, bisiklet parkı, gösteri havuzu gibi alanlar da millet bahçemizin içinde yer alıyor. Çok amaçlı bir kültür merkezi de yine burada bulunuyor. Ankaralılara Başkentlik ünvanına yakışır bir yer kazandık. 6 duraklı tramway hattı sayesinde vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra vatandaşlarımız rahatça dolaşabilecekler. 

Yılın 365 günü yaşayan, bütün Ankaralıları buluşturan bir mekan olacaktır. Ankara''daki vatandaşlarımızın tamamını havaların iyi gittiği şu günlerde Başkent millet bahçemizin çocuklarla birlikte keyfini çıkarmaya davet ediyorum. Burası artık sadece bir Başkent değil. Anadolu''nun ortasında kültür sanattan sanayiye kadar ülkemize yön veren bir merkezdir. 2053 vizyonumuzun en iddialı maddesi olan yeşil kalkınma devrimininde en önemli lokomotifi Ankara olacaktır. Cumhuriyetimizin 100.yılına geldiğimizde söz verdiğimizden daha fazla millet bahçesini ülkemize kazandırmış olacağız. Şehir kültürümüzün ve insanımızın hayat kalitesini artırmak için önemli gördüğümüz kentsel dönüşüme de hız veriyoruz." şeklinde konuştu. 

"MÜJDEYİ VERMEK İSTİYORUM"

Erdoğan açıklamasında, "Bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı''nda da cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir Millet Bahçesi kuruyoruz. 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynağı da yeşil iklim dostu projeler için kullanacağız.

Bu döneme cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı 10 katı eser ve hizmeti kazandırmayı başardık.  Salgın krizi ve ardından yaşanan tedarik sıkıntısı kendilerini küresel sistemin efendisi olarak gösterenlerin aslında ne kadar kırılgan olduklarını ortaya çıkarmıştır." dedi. 

"İNGİLETERE''DE, ABD''DE RAFLAR BOŞ"

İngiltere''de raflar boş diyen Erdoğan, "Avrupa''da boş, ABD''de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, anlamazlar, gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dili var hakkı söylemez. Biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yola devam ediyoruz.

Milli mücadeleden sonraki en büyük ve kritik atılımızı yapmaya çok az kaldı. Sinsi oyunları da inşallah milletimizle birlikte boşa çıkartacağız. Türkiye''yi başka türlü durduramayacaklar, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız. Terör örgütlerini devreye soktular, olmadı. Darbe denediler, olmadı. Ekonomimizi yerle yeksan etmek istediler yine olmadı. 2023 öncesi son kozlarını öne sürdüler, çıkartılan kuru gürültünün sebebi budur." ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler