Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kahramanmaraş İl Kongresinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kahramanmaraş İl Kongresinde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kahramanmaraş İl Kongresinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, AK Parti İl Kongresi'ne katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Erdoğani, "Kaderimizi, Türkiye’nin kadriyle, istikbalimizi milletimizin istikbali ile bir görüyoruz." derken, ayın 15'inde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte KKTC'ye giderek kapalı Maraş'ta piknik yapacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ülke ve millet olan en az 100 yıl önceki kadar kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi adeta içinde boğmak, yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından; yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanışla bölgemize ve dünyaya barış huzur ve adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz. Milletimiz bu tarihin sürecin sorumluluğunu da son 18 yılda olduğu gibi yine Ak Parti’ye vermiştir.

Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Kadın kollarımızın 5 milyon 200 bine ulaşması mücadeleye hanım kardeşlerimizin de sahip çıktığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Gençlik kollarımızın 1 milyon 240 bine yaklaşması bu mücadeleye gençlerimizin de sahip çıktığının ispatıdır. Hedefimiz her yıl 1 milyon yeni üyemizle kervanı zirveye taşımaktır.

"KADERİMİZİ TÜRKİYE'NİN KADERİ İLE BİR GÖRÜYORUZ"

Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin lokomotifliğini Ak Parti’nin genel başkanından mahalle temsilcisine kadar tüm kadrolarıyla yapıyor. Kaderimizi, Türkiye’nin kadriyle, istikbalimizi milletimizin istikbali ile bir görüyoruz.

20201107-2-45242947-59559111-web.jpg

Bizim kuruluşundan bu yana Ak Parti milletin partisidir dememizin sebebi budur. Sıfatı, ismi, cismi ne olursa olsun hiç kimsenin kendi şahsi hesaplarını, hedeflerini bu ulvi davamızın önüne koymasına tahammülümüz olamaz.

Bunun için değişim gerçeğinden kopmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş ve davamıza bağlılığını koruyan herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Son 2 yıldır teşkilatımızın 3’te 2’sini yeni isimlerle güçlendirirken, ahde vefayı da unutmadık.

Tüm dostlarımızı kucaklayan ulu bir çınar gibi büyüyoruz. Kaderin üstündeki kadere olan imanımızla, sağımıza, solumuza, önümüze, arkamıza bakmadan davamıza sahip çıkıyoruz.

Davamızı kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, esen yele, bebeklerin avucuna, minarelerin burcuna yazacağımız güne kadar bize durmak, duraksamak haramdır.

"HER CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARI 10'A KATLADIK"

Allah’ın izni ve milletimizin yoldaşlığı dışında bir güç aramadan yolumuza devam ediyoruz. Milletin partisinin yöneticileri, milletin içinde olmaya devam etmelidir. Her kim milletle bağını keserse, partisiyle de irtibatını koparıyor demektir. Her kim, milleti ile gönül bağını güçlendirirse partisine en büyük katkıyı yapıyor demektir.

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelemize yaptığımız katkının en yakın şahidi milletimizin ta kendisidir. Her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını 3’e, 5’e, 10’a katlayan yatırımlarımız var. Son 10 senede Kahramanmaraş’a 35,5 milyar lira yatırım yaptık.

Bu yatırımlarla şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ni kurduk. Şehrimizin her noktasına farklı branşlarda 39 spor tesisi yaptık. Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projesi bulunuyor. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5 milyarlık kaynak aktararak destek yaptık.

Sağlıkta 14’ü hastane, toplamda 1165 yataklı 102 adet sağlık tesisi kazandırdık. Yatak kapasitesi 425’i bulan Kahramanmaraş ve Pazarcık Devlet Hastaneleri ile birlikte 13 adet sağlık tesisinin yapımı ve 5 adet sağlık tesisimizin proje çalışmaları devam ediyor.

Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe karşısına çıkan engeller ve saldırılar da artıyor. İstiklal Harbi’nin ardından umut verici bir kalkınma hamlesi yapan Türkiye ne yazık ki bu fırsatı tek partili CHP zihniyetinin çapsızlığı nedeniyle bu fırsatı kaçırdı. Çok partili hayata geçtikten sonra en önemli temsilcileri rahmetli Menderes ve Özal’ın temsilcisi olduğu kalkınma hamleleri hep kadük bırakıldı, faturası ise milletimize kesildi.

Ak Parti olarak biz böyle bir Türkiye devraldık. İktidara gelişimizi sağlayan 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yaşadıklarımızı hatırlayın. Vesayetin her türlü aracı kullanarak önümüze çıkardığı tuzakları hatırlayın.

"DAYATILAN DÜZENE TESLİM OLMADIK"

Milleti birbirine düşürmek için yapılan provokasyonları, o Taksim Gezi haraketlerini hatırlayın. Çukurcuları, çukur harekatlarını hatırlayın. Camilerimizi nasıl yaktıklarını, minarelerimizi nasıl yıktıklarını hatırlayın. Buna rağmen dik durduk, teröristlerle amansız bir mücadele verdik. Ama sonunda hamdolsun kazandık.

Hiçbir zaman bize dayatılan düzene teslim olmadık. Her zaman milletimizin gösterdiği istikamette çalıştık. Türk milletini tarihi ve değerleriyle aşağılamaya kalkanlara asla izin vermedik.

Bütün bunları yapmasaydık biz milletimizin yüzüne bakabilir miydik? Bunları yapmasaydık, binlerce mazlumun vebalinin altında kalkabilir miydik? Hem bunları yapacağız hem de milletimize hizmetten vazgeçmeyeceğiz. Bu kutlu davayı zafere ulaştırmak şereflerin en büyüğüdür. Ak Parti’nin her bir mensubu, böyle büyük bir görevin sorumluluğu altındadır. Milletimiz bizden hedeflerimize uygun gayret bekliyor. Milletimize layık olmak için daha fazla çalışmaya var mıyız? Partimizin kademelerinde görev alacak tüm kardeşlerime ve hanım kardeşlerime, genç kardeşlerime bir kez daha başarılar diliyorum.