Erdoğan: Tarihi şahsiyetlerimiz ve zaferlerimiz arasında ayrım yapmadık!

Erdoğan: Tarihi şahsiyetlerimiz ve zaferlerimiz arasında ayrım yapmadık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrım yapmadığımız gibi, zaferlerimiz arasında da ayrım yapmadık, yapmıyoruz" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni''nde konuştu.

Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Jandarma, Sahil Güvenlik ve Kara kuvvetlerinin helikopterleri ile evlerin çatısındaki vatandaşlarımızı sepetlere alıp güvenli bölgeye götürdüler. Dünyada bunun örneği yok. Korkuyu korkutuyorlar. Sinop''ta Kastamonu''da, Antalya''da Muğla''da Vatandaşlarımızı kurtardılar. 

Artık İHA''larımız, SİHA''larımız,  AKINCI''mız var. Taarruzi insansız hava aracı ile dünyadaki ilk 3 ülkeden biri olduk. Artık ülkemizin güvenliği için kimsenin icazetini almak durumunda değiliz.

Ayrıca Karabağ''da Libya''da birçok başarıya imza attık. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs''ta  kararlı duruşumuzla birçok planı devre dışı bıraktık. 

Türk ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. Sadece baz etkisi ile açıklanamayacak bu büyüme verisi, Türkiye’nin bir üretim ekonomisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur."

Erdoğan, milletin binlerce yıllık mazisi içerisinde kazandığı zaferlerin her birine diğerinin devamı olarak baktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"ZAFERLER ARASINDA AYRIM YAPMADIK"

"Malazgirt nasıl bizimse İstanbul''un Fethi de bizimdir. Çanakkale nasıl bizimse 30 Ağustos da bizimdir. Kıbrıs Barış Harekatı nasıl bizimse 15 Temmuz da bizimdir. Suriye harekatları nasıl bizimse Libya ve Karabağ zaferleri de bizimdir. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan başarılar da bizimdir.

Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrım yapmadığımız gibi zaferlerimiz arasında da ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen devletlerin her birini şanlı tarihimizin altın halkaları olarak görüyoruz. Tarih, millet ve vatan şuuru olmayan kimi çevrelerin ortak zaferlerimiz üzerinden yapmaya çalıştığı provokasyonların gerisindeki sinsi niyetleri de gayet iyi biliyoruz. Bu milleti, millet yapan zaferleri yarıştırmak, kimsenin haddi değildir. Bilhassa da bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan hiç kimsenin tarihimize çamur atmaya hakkı yoktur. Malazgirt Zaferi''nden beri tam 950 yıldır cesaret, kahramanlık ve mücadeleleriyle, gerektiğinde kanları ve canlarıyla bu toprakları bizlere emanet eden şahsiyetlerin hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Ülkemize vakit kaybettiren, dahası milletimizin vaktini ve enerjisini heba eden bu tür suni tartışmasının artık geride bırakılması gerekiyor. Zafer günlerimizi ayrışmanın değil, 84 milyon olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin vasıtası haline getirmekte kararlıyız." (AA)

İlgili Haberler