Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Askeri alana millet bahçesi ve konut inşa edilecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Askeri alana millet bahçesi ve konut inşa edilecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep mitinginde, şehir içindeki askeri birliği taşınarak söz konusu alana millet bahçesi ve konut inşa edileceğini söyledi.

Yerel seçim öncesinde Gaizantep'te düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, şehir içindeki askeri birliğin şehir dışına taşınarak, 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki alana millet bahçesi ve konut inşa edileceğini söyledi.

 Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Son 17 yılda Gaziantep'e 35 katrilyon yatırım yaptık. 10 bin 830 yeni derslik inşa ettik.İkinci üniversiteyi kurduk.”

“Eski stadın yerine inşallah millet bahçesini kuruyoruz. Muhteşem bir millet bahçesi içinde de millet kıraathanesi olacak.”

“Şehrimize 1875 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz.”

“Gaziantep’i tarihinin en büyük hizmetleri ile geleceğe hazırladık, hazırlıyoruz. Son 17 yılda Gaziantep’e 35 katrilyon yatırım yaptık.”

“Şehrimize önümüzdeki yıl hizmete sunacağımız 1875 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Dün Ankara’da 3750 yataklı bir şehir hastanesini açtık. Bir benzerini de Gaziantep’te açacağız. “

“50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir projesini başlattık.”

“İmar barışı ile 194 bin Antepli kardeşimizin sorununu çözdük.”

“Şimdi geliyorum müjdemize. Gaziantep’in içinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan var. Buradaki askeri birliği artık şehir içinde tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük.”

“Bu devasa alanı Antep’in hizmetine sunmaya karar verdik. Bu alanın yarısını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmında da Antep’in tarihine kültürüne uygun bir medeniyet şehri kuracağız. Buradaki binaların her biri hayatlarıyla birer Antep evi şeklinde yapılacak.”

”Gaziantep’in 288 km’lik demiryolu hatlarını yeniledik. Gaziantep – Osmaniye – Adana - Mersin hızlı tren projemizin yapım çalışmaları da devam ediyor. Gaziray’ın yapımı da sürüyor. Bu konudaki belediyemizdeki yükü de inşallah alacağız.

“Bay Kemal çiftçiler battı diyor ya. Bay Kemal hangi dünyada yaşıyorsun. 1.5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bugün gazetelerde okudum Bay Kemal diyor ki istihdam için üretim gerekli diyor. Bay Kemal üretimden önce yatırım gerekli. Yatırım olmadan üretim olur mu? Garip.. Anlamaz. Bir koyun ver kaybeder gelir. SSK’yı böyle batırdı."

“Biz CHP gibi diğerleri gibi ver yiyeyim ört yatayım demedik. Gece gündüz çalıştık.”