Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü andı. Diyanet ve Ali Erbaş adını anmamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü andı. Diyanet ve Ali Erbaş adını anmamıştı
Çanakkale Zaferi’nin 107.yılında Çanakkale Köprüsü’nün açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın aksine Atatürk’ün adını andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Köprü’nün açılış töreninde konuştu. Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın aksine Erdoğan’ın Atatürk’ü anması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamaları şöyle:

Sevgili Çanakkaleliler, değerli misafirler. Bu tarihi günde sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlerin kültürlerin, toplumların göz bebeği olmuş Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kucak açıyor. Çanakkale Boğazı''na taktığımız yakut gerdanlığın açılışını yapmak üzere bir aradayız. Bugün önce Çanakkale Şehitlerimiz''e gittik, Fatiha okuduk, andık. Ne diyor şair;

Sen ki asara gömülsen, taşacaksın.. Heyhat!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat..
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber
Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber...

"ÇANAKKALE''DEKİ MÜCADELEYİ VERENLERİN TORUNLARI OLARAK BUGÜN BURADAYIZ"

Ecdadımız bir asır önce burada Çanakkale Geçilmez sözünü kanıyla tarihe nakşetmişti. Neydi o haçlı-hilal mücadelesiydi. Ecdadımız kınalı kuzularıyla Gazi Mustafa Kemal''in riyasetinde, Seyit Onbaşılarla evet Çanakkale Geçilmez demiş ve burada tarih yazmıştı. İşte o Çanakkale''deki mücadeleyi verenlerin torunları olarak bugün burada mıyız? Buradayız. Ama biz şimdi bugün başka bir adım atıyoruz. 18 Mart Çanakkale Köprüsü''nü açıyoruz.

İlgili Haberler