Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Füzuli Uluslararası Havalimanı'nın açılışına katılmak üzere Azerbaycan'a gidecek.

Günübirlik gerçekleşecek ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak.

Azerbaycan''ın işgalden kurtardığı Karabağ topraklarında inşa ettiği ilk havalimanı olan Füzuli Uluslararası Havalimanı, Erdoğan''ın katılacağı törenle hizmete girecek, Erdoğan törende konuşma yapacak.

SON BİR YILDA 3''ÜNCÜ ZİYARET

Erdoğan, daha önce 9 Aralık 2020 ve 15 Haziran 2021''de Azerbaycan''a resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

Azerbaycan ordusunun zaferinin ardından 9 Aralık 2020''deki ziyaretinde Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.

Azerbaycan''ın milli lideri Haydar Aliyev''in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla 10 Aralık''ta düzenlenen Zafer Geçidi Töreni''ne katıldı.

Erdoğan buradaki konuşmasında, "Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz bu toprakları daha müreffeh, daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece Allah''ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir" vurgusu yaptı.

(AA)