Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bağdadi'nin hanımını yakaladık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bağdadi'nin hanımını yakaladık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdadi'nin yakalandığı operasyona ilişkin, "Biz de hanımını yakaladık ama yaygara koparmadık" dedi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70'inci yıl törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Bağdadi'yi yakalamak için gerçekleştirdiği operasyona değinerek "Biz de Bağdadi'nin hanımını yakaladık ama bakın biz bir yaygara yapmadık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Onlar üzerimize saldırıyor diye geçmişte olduğu gibi sünepe duruma geçip, yanaklarımızı çevirip tokatlayın diyecek miyiz? Dik durmaya mecburuz. Zira biz bir şeye inandık. O yolda da yürüyeceğiz. Bu noktada geldiğimizde yüzde 20 savunma sanayisinde yerli üretimi yapıyorduk, şimdi yüzde 70. Bir SİHA, İHA vermiyorlardı. 'Kongreden geçmesi gerekiyor' diyorlardı.  

Sayın Obama'ya terörle mücadelede mühimmat sıkıntımız olduğunu söyledik. Bize akıllı bomba gelmedi. Bu tür komşular bizi akıllı bomba sahibi yaptı. Şu anda bizim savunma sanayinde 2,5 milyar dolar ihracatımız var. Mayamız sağlam olduğu sürece hepsinin üstesinden geleceğimizi biliyorum. 

Her bir ilahiyatçımız, duruşuyla, ibadetiyle örnek olması gerekir. İslam'ı kendimizden başlayarak önce ülkemize ve dünyaya rehber haline getirmesi mükefelliyettir.

İlk defa açıklıyorum. Bağdadi'nin hanımını da yakaladık. Bağdadi'nin Kız kardeşini, eniştesini üstelik de Suriye tarafında yakaladık. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Onlar benim askerimin yanında Suriye'de kendi topraklarını kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz. Millî Suriye Ordusu 144 şehit verdi. Biz tabii yolumuza kararlılıkla gideceğiz. Tüm kirli senaryolara rağmenihtida edenlerin sayısı artıyor. İslam, varlığını çok daha güçlü şekilde devam ediyor."