Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüs aşısı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs aşısı yaptırmak için Ankara Şehir Hastanesi’ne geldi. Erdoğan’a az önce korona virüs aşısının ilk dozu yapıldı.
Acil kullanım onayının çıkmasının hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında korona aşısı yaptırmıştı.
ers-lkkxaaailsk.jpgers-jhpxmaijpko.jpgers-h8-xcayx5lz.jpg

Erdoğan, aşı yaptırmasının ardından mesajlaşma uygulaması BiP ve Telegram’da saat 18.21'de “Ben de aşı oldum” mesajını paylaştı.
ers8-zucaizvhy.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı yaptırmasının ardından hastane çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle Ankara Şehir Hastanesi, personeli ve hemşireleriyle büyük bir mücadeleyi sürdürdüler. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca, ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve aşı yaptırdılar. Bilim Kurulu üyelerimiz aynı şekilde yaptırdı. Ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim. Benle birlikte Merkez Karar’daki arkadaşlarımla birlikte yaptırdım.
"25-30 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK"
Diğer arkadaşlarım da aşıyı yaptırdık. Türkiye genelinde aşılama şuanda 300 bini aşmış vaziyette.
Benim özellikle şöyle bir istirhamım var. O da tüm başta tüm siyasi liderler ve bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onlarında belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Tabii biliyorsunuz da burada Bilim Kurulu’nun da belirlediği bir takvim var.
Şuan da ilk etapta gelen aşı miktarı belli. Ardından şimdi yaklaşık 25-30 milyon doz aşı daha gelecek. Böylece bunu süratle sürdürelim istiyoruz"

 

İlgili Haberler