Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Burası Paris değil, gereğini yaparız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Burası Paris değil, gereğini yaparız"
Fransa'da sokağa çıkan Sarı Yelekliler hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası Paris değil, fırsat vermeyiz, gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. 

Fransa'da akaryakıt zamlarına tepki olarak yapılan protestolarla ilgili olarak, "Burası Paris, Hollanda değil. Sen Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde: 

"TERÖRİSTLERİN BEYNİNDEYİZ"

Dün Zeytinlik operasyonunu yaptık mı, Afrin'i yaptık mı yaptık, Sincar'ı yaptık mı yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onları açtıkları çukura gömüyoruz. Teröristler milletimin başına bela olmaktan çıkacak. Biz Mehmedimizle oralardayız. ÖSO ile oradayız. Hep birlikte Allah'ın izniyle vatanımıza saldıranlara karşı bedelini ödetiyoruz. İçeride bile bundan rahatsız olanlar varsa onlara da selam. Bay Kemal sen de iyi bil. Bu teröristlerle el ele kol kola dolaşma. Yerli ve milli ol. Teröristleri savunmaktan vazgeç. Teröristlerin uzantılarıyla olmaktan vazgeç. 31 Mart'ta yine onlarla yola çıkmaya hazırlanıyor. Dürüst ol, açık ol bu millet de seni bir şey zannetsin. 

"BURASI PARİS, HOLLANDA DEĞİL"

Yalan ve iftiranın dozunu artıyorlar. Her fırsatta milleti sokağa davet etmesinin sebebi bu. Burası Paris, Hollanda değil. Sen Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz. Sen 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı'ndan kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin, bu sefer kaçmaya fırsat bulamazsın. Gücün yetiyorsa işte sandık. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz, gereğini de yaparız.