Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin aşı çalışmalarının gerisinde kalmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “. Çin’den sipariş edilen aşının yılbaşından önce ülkemize gönderilmesini ümit ediyoruz. Ocak ayında da Almanya’dan aşı gelmesi bekleniyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. 2020 yılının son toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu.
Çin’den sipariş edilen ilk aşıların yılbaşından önce, Almanya’dan gelecek aşının ise Ocak’ta ulaşacağını belirten Erdoğan, “Vaka sayısında düzenli düşüşe uygun olarak kısıtlama tedbirlerini dikkatle gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, ayrıca uzaktan eğitimin 15 Şubat'a kadar devam edeceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

202 yılının son Kabine Toplantısı’nı az önce gerçekleştirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılını bu yıl kutladık. Yine Malazgirt zaferi ve daha sonra Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişi milli irade için çok önemlidir. İstiklal Harbi’ni yöneten Millet Meclisi, bu vasfını 15 Temmuz’da da yineleyerek tarihe geçmiştir.
Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı 1 asır önce verdiğimiz mücadelenin ruhunu yansıtıyor.
Bu ülkenin bir vatandaşı olmanın bir ferdi olmanın baştaki sorumluluğunu İstiklal Marşı’nın her satırını anlamaktır. İstiklal Marşımız millet olarak hürriyetimizi kazanmak, kendimize yeni bir gelecek inşa etmek için vardığımız milli mutabakatın sonucudur. İstiklal Marşı’nı unuttuğumu gün ayağımıza zillet zinciri vurulmuş demektir.
"TARİHİNE, KÜLTÜRÜNE SIKI SIKIYA BAĞLI BİR NESİL VAR"
Biz Asım’ın nesli dedikçe içleri sıkıntı basanların, tek bayrak, tek bayrak dedikçe yüzlerini buruşturanların biz güçlü Türkiye dedikçe yüzlerini asanların bunu anlaması mümkün değildir. Mandacıların envai çeşit ihanetlerin peşinde koşması İstiklal Marşımıza daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Hamdolsun medeniyetine, tarihine, kültürüne sıkı sıkıya bağlı bir nesil var. Ardı ardına 100. Yılını idrak ettiğimiz her hadise mensubu olduğunuz milletin kıymetini bir kez daha hatırlatıyor.
"2023'TE ÜLKEMİZİ EN GÜÇLÜ 10 ÜLKE ARASINA SOKACAĞIZ"
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına hangi hissiyatlar sahip çıkıyorsak, 2071’i de aynı duygularla gençlerimize emanet ediyoruz. 2023’te ülkemizi en güçlü 10 ülke arasına sokarak ecdadımıza olan sorumluluğu yerine getireceğiz. Bugün dijitalleşmenin ayrılmaz bir parçası olan siber güvenliği de görüştük. Evimizde her alanda kullandığımız dijital teknolojiler ile siber saldırılar da tehdit oluşturuyor.
Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında temel bileşenler ilk sıralarda yer alıyor. Devletler, vatandaşların dijital güvenliklerini de korumak mecburiyetindedir.
7 yıl önce ulusal siber saldırılara müdahale ekibi ile ilk adımı atmıştık. Ülkemizin siber politikalarını kapsamlı ve bütüncül bir anlayışla yenileme konusunda adımı attık.
"İLK HABERLEŞME UYDUMUZU 2022'DE UZAYA GÖNDERECEĞİZ"
Kendi üretimimiz olan ilk haberleşme uydumuzu 2022’de uzaya göndereceğiz. 1 milyon yazılımcı projesine gençlerimizin ilgisi bize geleceği dair umut vermiştir.
Kendi milli siber güvenlik teknolojilerimizi geliştirmek suretiyle güçlü ve caydırıcı bir altyapı oluşturuyoruz. Mavi vatandan siber sahaya kadar egemenlik alanlarımıza sahip çıkacağız.
İlgili tüm tarafların katılımı ile yürüttüğümüz çalışmalarda sona gelinmiştir.
İlk aşaması 2022 dönemini kapsayan bu faaliyetleri hayata geçirerek ülkemizin dijital altyapısını hazır hale getireceğiz. Ülkemizin bu alanda uluslararası alanda da söz sahibi olmasını sağlayacağız.
"TÜRKİYE, KENDİ YÜZ ÖLÇÜMÜNÜN 3 KATI TOPRAK KİRALAMIŞTIR"
Salgın döneminde gıda üretimi ve tedariki konuşuluyor. Yaşadığımız kuraklık, bunu daha da anlamlı hale gelmiştir. Yüzde 60 daha fazla gıda üretimi yapılması gerekiyor. Tarımda geçtiğimiz yüzyılın üretim anlayışı ile bugün arasında fark bulunuyor.
Bugün ile bir asır sonrasında daha büyük farklılık da çıkacaktır.
Bugün 140 ülke, başka yerlerde toprak kiralayarak geleceklerini garanti altına alıyorlar. Türkiye kendi yüz ölçümünün 3 katı toprak kiralamıştır. Toprak kiralamada amaç bir asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır.
Böyle bir derdi olmayanlar ülkemizin niye Sudan’da Nijer’de toprak kiraladığını anlayamıyor. Sadece anlamakla kalmıyor, bize ithamlarda bulunuyorlar.
Dünyanın hiçbir ülkesinde iktidarlar böyle ithamlara maruz kalmıyorlar. Bu çapsız zihniyet, hastanelerden enerji santrallerine kadar her konuda karşımıza çıkıyorlar. Tamamı çarpıtma olan yöntemlerle gündem oluşturmaya çalışan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Milletimize olan sorumluluk gereği hakikatleri tek tek anlatma mecburiyetindeyiz. 
"ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI VERMEK İÇİN 18 YILDIR ÇALIŞIYORUZ"
Biz bu cahillerle dost değiliz ama cahilliklerini ifşa edene kadar da kendileri ile muhatap olmaya devam edeceğiz. Eli nasırlı, eli terli, kalbi imanlı tüm çiftçilerimize şükranlarımızı şahsım ve milletim adına sunuyorum. Emeklerinin karşılığını vermek için 18 yıldan bu yana çalışıyoruz.
Türkiye’nin Avrupa’dan Asya’ya toprakları kendi ihtiyacını karşılayacak tarımsal üretimine imkan sağlıyor. Yapılan altyapı yatırımları sayesinde ülkemiz ihracatçı konumuna gelmiştir. Sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak, böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olanağıyız.
"UN İHRACATINDA BİRİNCİ, MAKARNA İHRACATINDA İKİNCİ SIRADAYIZ"
Türkiye geçtiğimiz 18 yılda tarımsal milli gelirini, 37 milyar lirada 278 milyar liraya yükselterek Avrupa’da ilk sıraya yerleşmiştir. Geçtiğimiz yıl 18 milyon dolar gelir ettik.
Temel gıda ürünlerinden olan un ihracatında birinci, makarna ihracatında ikinci sıradayız.
Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak bitkisel üretimimize yükselttik.
Çiftçimize 22 milyar lira destek verdik.
Tarımsal üretimdeki artış öyle kendi kendine gerçekleşmiyor. Çok büyük sulama projelerini hayata geçirdik. Biz son 18 yılda sulama amaçlı 600 baraj inşa ettik. Sadece bu yatırımlar için 254 milyar lira kaynak kullandık.
"SALGINDA EN BÜYÜK UMUT AŞI ÇALIŞMALARIDIR"
Ülkemizdeki vatandaşlarımızın salgında en büyük umudu aşı çalışmalarıdır.
Türkiye’nin aşı çalışmalarının gerisinde kalması kesinlikle mümkün değildir. Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor ve anlaşmaları imzalıyoruz.
Çin’den sipariş edilen aşının yılbaşından önce ülkemize gönderilmesini ümit ediyoruz.
Ocak ayında da Almanya’dan aşı gelmesi bekleniyor.
Son 18 yılda kurduğunuz yüksek teknolojiye dayalı altyapılar ile 8 ayrı aşı çalışmasını başarı ile yürütüyoruz. Konunun her gündeme gelişinde ilgili bakanlarımıza aşı çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiği konusunda kesin talimat veriyorum.
Kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sokmak konusunda kararlıyız.
YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENDİ
Vatandaşlarımızı da kısıtlama tedbirlerinin yeniden artırılmasına ihtiyaç duyulmayacak şekilde maske ve mesafe konusuna uyulmasını talep ediyoruz.
Okullardaki yüz yüze verdiğimiz arayı Şubat 15’e kadar uzatıyoruz. Allah’ın yardımı ile bu musibetin üstesinden tez zamanda gelmeyi ümit ediyoruz. 

İlgili Haberler