Türkiye Hava Yollarından vazgeçti. Erdoğan: Turkish Airlines yerine Türk Hava Yolları diyeceğiz

Türkiye Hava Yollarından vazgeçti. Erdoğan: Turkish Airlines yerine Türk Hava Yolları diyeceğiz
"Turkish Airlines değil, Türkiye Havayolları yazacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda "Milli havayolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Havayolları ismiyle yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakların gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Havayolları yazılacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Havayolları yazacağız." ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER: BİZ GELDİĞİMİZDE ONU DA DÜZELTİP TÜRK HAVA YOLLARI YAZARIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise Erdoğan''ın açıklamalarına tepki göstererek, "“Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı” açıklamasını yapmıştı. 

GERİ ADIM

Gelen tepkilerin ardından  bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türkiye Hava Yolları''ndan vazgeçtiğini belirten "Dünyada ülkemizin adını Turkey''den Türkiye''ye dönüştürme adımını başarıyla hayata geçirirken milli havayolumuz da Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan''ın diğer açıklamalarından satır başları:

Konuşmamın en başında tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğrenci affını önümüzdeki günlerde Meclis''imizin takdirine sunuyoruz.. Lisans, yükseklisans ve doktora eğitimlerini bırakmak zorunda kalanlar belirli şartlarda eğitimlerine devam edebilecekler. Tarihte hep olduğu gibi birileri tarafından şımartılarak üstümüze salınan Yunanistan üzerinden bize oynanan oyunun farkındayız. Sorun şu ki Yunanistan bunun farkında değil. Kılıçdaroğlu, ''''CHP eskisi gibi değil'''' diyor. Millet eskisinden ne fayda gördü ki, yenisinden fayda beklesin.

TÜSİAD BAŞKANINA TEPKİ

İsveç-Finlandiya net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştirmeyiz. Almanya''da Fransa''da caddelerde terör örgütleri yürüyüş yapıyor, bunlara sesimizi çıkarmayacak mıyız? TÜSİAD''ın başına gelen kişi, sen bize dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz. Eğer TÜSİAD böyle giderse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın, CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz.

ALTILI MASAYA CUMHURBAŞKANI ADAYI ELEŞTİRİSİ

Daha adayının ismini açıklamayanların, ülkeye hizmet etmek gibi amaçları yok. Güya seçim tarihi belli olsa aday çıkartacaklar ama ortada isim misin yok. Aylarca masada kimin nerede oturacağına karar vermeyenlerden daha ne beklenir ki?  Yıpranma korkusu nedeniyle aday açıklamadıklarını söylüyorlar. Bu nasıl aday ki, ismi gündeme gelir gelmez hemen yıpranıyor, bu nasıl aday ki siyaset sahnesinde kaldıkça boyası, makyajı dökülüyor? Bunun adı strateji değil, sihirbazlıktır. 

 

İlgili Haberler