Erdoğan yine muhalefete karşı şirketlerin garantilerini savundu: Şakır şakır ödeyeceksiniz

Erdoğan yine muhalefete karşı şirketlerin garantilerini savundu: Şakır şakır ödeyeceksiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan yine muhalefete karşı şirketlerin garanti ödemelerini savunarak, "Söke söke bu ülkede bir yargı var, şakır şakır ödemeye mecbursun." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı''nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan muhalefete karşı yine  şirketlerin garanti ödemelerini savundu. Erdoğan konuşmasında, "Kaset çıkarlarıyla başa geldiğinden beri ülkede yapılan tüm eserleri engellemeye çalışmıştır. Yahu siz ne cinssiniz ya. Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede bir yargı var, şakır şakır ödemeye mecbursun." ifadelerini kullandı. 

"ŞAKIR ŞAKIR ÖDEYECEKSİNİZ"

Erdoğan açıklamasında, "Kılıçdaroğlu Van''ı överken, bu şehri nasıl İranlılara cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu zat omurgasız, çünkü bu zat bir proje. Kaset çıkarlarıyla başa geldiğinden beri ülkede yapılan tüm eserleri engellemeye çalışmıştır. Ne diyorlar; biz gelirsek bu işleri alan müteahhitlere ödeme yapmayacağız. Yahu siz ne cinssiniz ya. Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede bir yargı var, şakır şakır ödemeye mecbursun." dedi.

Devamında Erdoğan söyle konuştu: Adını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak tescillediğimiz eser şehrin vahası, güzellik anıtı olarak insanımıza hizmet verecektir. Şu anda biz de öyle yapıyoruz. Dünyanın en modern, en işlevsel havalimanlarının başında gelen İstanbul havalimanı ülkemizin yüz akı olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, sivil pistiyle kısmen bu vasfını sürdürecek. Biz yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı''nı kullanıyoruz. Yabancı devlet insanları da burada karşılanıyor. Biz Atatürk Havalimanı''na 1006 odalı şehir hastanesi yaptık 3 ayda. Ana muhalefetin hal binasını hastane takdim etmesi gibi milleti aldatma çabasında değiliz. Onlara o yakışır. Sancaktepe''de benzer bir hastaneyi yaptık. Bu iki hastanede de havaalanı var. Yurtdışında ölüme terk edilen vatandaşlarımız vardı ya, bizler oradan ambulans uçağımızla aldık, getirdik burada tedavileri devam ediyor. Dün yeni bir haber geldi, Almanya''da yaşlı ama artık ölüm vaki dediği hastamız var. Televizyonda gördüm, biz yine elimizden geleni yapacağız. Biz batının veya batılının yaptığı gibi ölümü gözleyenlerden değiliz, her an ölecekmiş gibi hazırız ama kalkıp bir hasta için de ''Bu entübedir, her an gidebilir'' diye ağıtlar yakmayız. Rabbim bize verdiği emaneti bizler kullanmaya mecburuz.

İSTANBUL HAVALİMANI 

İstanbul Atatürk Havalimanı''nıyla ilgili de konuşan Erdoğan şöyle dedi:

İstanbul Atatürk Havalimanı''nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak İstanbullulara haksızlık olacaktı. Türkiye''nin ve İstanbul''un daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Yap-işlet-devret yöntemiyle Hazine''ye yük getirmeden ülkemize kazandırdık. Bu havalimanımız dünyada ilklerden, modern, lüks. Bu havalimanımızı daha da geliştiriyoruz. Yolcuların otel ihtiyacı için de gerekli desteği vereceğiz. Pistlerdeki eksiği de giderecekler. İGA belki de dünyada bir numara olacak. Kargo kısmı Atatürk Havalimanı olan yeni havalimanımızı büyütmeye devam ediyoruz. Atatürk Havalimanı''nda 5 milyon metrekare üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul''un hizmetine sunuyoruz. Fethi çağrıştırması için 143 bin 500 ağaç dikiyoruz. Vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak altyapı kuruyoruz. 350 yaşında zeytin ağacının da dikimini yaptık.

Kılıçdaroğlu Van’da Kandil’e selam çekiyor. Van’ın terk edilmişliğinden söz ederken bu şehri 2011 depremi ardından yeniden inşa ettiğimizden bile haberi yok. O depremden sonra Van’ın ne halde olduğunu biliyor musun? Ondan sonra kaç kere Van’a, Erciş’e gittin? Biz en az 35 milyar Van’a harcama yaptık. Bay Kemal buranın haritadaki yerini bile gösteremez. Van’da PKK’nın uzantısı olanlar görevde olsaydı, suyu olan bir Van bulamazdınız. DSİ’nin görevi olmadığı halde Van’a suyu biz götürdük. Çünkü büyükşehir statüsü olduğu için suyu temin etme zorunluluğu var. İstanbul’u CHP’den aldığımızda susuz bir İstanbul vardı. Susuzluğu en kısa zamanda giderdik. Bay Kemal bunları bilmez. O siyasetin fukarasıdır. İstanbul’u yaşadınız, Ankara’yı yaşadınız, Van’daki kardeşlerimiz de o felaketi yaşadı. İlk geceden itibaren yanınızda olan Erdoğan ve arkadaşlarıydı.

Devlet kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasını önlemek için kullandığımız başkan vekilliği yöntemini öyle anlatıyor ki sanırsınız ses Kandil’den geliyor. Kendi belediye başkanlarının yaptıklarında öyle rakamlar veriyor ki toplamı bizim bir ilçe belediyemizin yaptıklarına denk gelmiyor. Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsızın sırtını sıvazlayan daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir.

Kılıçdaroğlu Van''ı överken, bu şehri nasıl İranlılara cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu zat omurgasız, çünkü bu zat bir proje. Kaset çıkarlarıyla başa geldiğinden beri ülkede yapılan tüm eserleri engellemeye çalışmıştır. Yahu siz ne cinssiniz ya. Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede bir yargı var, şakır şakır ödemeye mecbursun.

İlgili Haberler