Erdoğan hayat pahalılığı karşısında yine sabır istedi

Erdoğan hayat pahalılığı karşısında yine sabır istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kısmı piyasalardaki tedirginlikten bir kısmı da fırsatçılıktan ortaya çıkan aşırı fiyatlanma konusu yavaş yavaş oturmaya başladı. Milletimden biraz daha sabır ve milli mücadeleye destek bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

- İstanbullular Eyüp Sultan’ın güzel insanları, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

- Eyüp Sultan Belediyemizin ilçemize kazandırdığı eser ve hizmetlerin açılışı vesilesiyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

- Bugün burada Eyüp Sultan Belediyemizce tamamlanan yatırım bedeli toplam 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışını yapıyoruz.

- Belediyemiz tarafından Eyüp Sultan Camii’mizin etrafındaki binalar, iş yerleri ve sokaklar İstanbul’a ve ismini taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendi ve rehabilite edildi. Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerimize 2 abidevi cami kazandırıldı.

- İlçemizi sembol kulüplerinden Erok Spor’umuz için gençlerimize her türlü hizmeti verecek bir tesis inşa edildi. Ayrıca Yeşilpınar’da bir futbol kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz kamp alanı ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı.

- Kurulan sıfır atık tesisi ile hem çevrenin korunması hem atıkların değerlendirilmesi sağlandı. Eyüp Sultan’dak hiç bir vatandaşımızın gıda sıkıntısı yaşamaması için aşevi kuruldu.

- Emek vermek, kendini şehrine ve insanına vermek gerekir. Bizim için belediye başkanlığı bu şekilde yapılmalı.

‘İHMAL EDENLERİ TARİHE GÖMMEYİ ÇOK İYİ BİLİRLER’

- Bizim nazarımızda belediye başkanlığı bu anlayışla yapılacak bir vazifedir, ajandasındaki diğer konulardan kalan vakitlerde bir hobi olarak görenlerin takdirini size bırakıyoruz. İstanbul kendisine ihmal ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir.

- Dünyamız salgınla başlayıp savaşta süren enerji ve gıda kriziyle tırmanan, iklim değişikliği gibi tehditlerle dallanıp budaklanan bir dönemden geçiyor.

- Türkiye sıkıntılı bu dönemin her aşamasında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde korudu. Bununla kalmayıp yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülkeleri arasında yer almayı hedefimize doğru adım adım ilerlemeli sürdürüyoruz.

- Kardeşlerim elbette yaşanan her sıkıntının üstesinden gelirken ödediğimiz bedeller de var. Mesela salgın dönemini yüz bine yaklaşan kayıpla ama insanlarımıza dünyanın en üst standartlı sağlık hizmetini vererek geride bıraktık.

“DÜNYAYA MÜJDEYİ VERECEĞİZ”

- Ukrayna-Rusya savaşı, küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik bir dalgalanmaya yol açarken stratejik konumumuz güçlendi.

- Küresel üretim ve tedarik sistemlerinde yaşanan tıkanıklıklar Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyüme üzerine kurulu ekonomi programının doğruluğunu teyit etti.

- Kardeşlerim biraz sonra Dolmabahçe’deki Başkanlık Köşkü’nde İnşallah Birleşmiş Milletler genel sekreterinin de katılımıyla Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla birlikte tarım koridoruyla alakalı hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz.

ERDOĞAN ‘SABIR’ İSTEDİ

- Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bir kısmı piyasalardaki tedirginlikten bir kısmı da fırsatçılıktan ortaya çıkan aşırı fiyatlanma konusu yavaş yavaş oturmaya başladı.

- Bu gözü doymazların yol açtığını sıkıntının faturasını da fırsatçının eline tutuşturmakta kararlılıyız. Milletimden biraz daha sabır ve milli mücadeleye destek bekliyoruz. İstanbul’un da bu mücadelede yanımızda duracağından hiç şüphe duymuyorum.

İlgili Haberler