Cumhurbaşkanı Erdoğan Katarlıların yatırımlarını böyle savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katarlıların yatırımlarını böyle savundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katarlıların Türkiye’de yaptığı yatırımları savunarak “Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Çünkü paranın rengi ve dini olmaz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katlıların Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu satın almasıyla yeniden alevlenen özellikle Katarlıların Türkiye’de sahip oldukları varlıklarla ilgili tartışmalarla ilgili konuştu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Katarlıların Türkiye’de yaptığı yatırımları savunarak, “Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Çünkü paranın rengi ve dini olmaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

“Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yollara başvururlarsa başvursunlar başaramayacaklar. Bu millet Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar 1000 yıldan bu yana yaşadığı topraklarını terk etmeyeceğini göstermiştir. Milletçe rabbimize olan sarsılmaz inancımız en önemli güç kaynağımızdır.

Türkiye Varlık Fonu’nun Borsa İstanbul’daki payı yüzde 80,6’dır. Yani 2 yıl öncesi ile aynıdır. Katar Yatırım Komitesi aralarında Almanya, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde yatırımları bulunan küresel bir kuruluştur. Londra’da borsanın yüzde 3’üne sahiptir.

Ancak dünyanın hiçbir yerinde Katar bizi ele geçiriyor diye bir zırva yapılmıyor. Aksine bu yatırımlar ülkemize yapılan güvenin bir işaretidir. Özellikle ithal etmekte olduğumuz ürünlerin ülkemizde üretimi konusundaki çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için cazibemizi artıracağız. Son 15 yılda ülkemize doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında birçok ülke bulunuyor.

Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Çünkü paranın rengi ve dini olmaz.”