İstanbul Havalimanı 3. Pisti açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

İstanbul Havalimanı 3. Pisti açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'na yapılan üçüncü pistin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'ndaki pist açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Hizmete girdiği tarihten beri ülkemizin gururu haline gelen İstanbul Havalimanımız bugün üçüncü bağımsız pistine, ikinci kulesine ve yeni taksi yoluna kavuşuyor. İstanbul Havalimanı, 2023 hedeflerimizin sembollerinden biridir. Halen inşası süren metro hattının açılmasıyla havalimanımızın şehirle olan bağlantı süresi kısalacaktır.

"200 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ" 

Havalimanımız, yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildi. Devlet konuk evimizin ve camimizin hizmete girmesiyle havalimanımızın iki önemli eksiğini daha tamamlıyoruz. Sadece ulaşım alanında yaptıklarımızın dahi tek başına yüzümüzü ak etmeye yeterli olduğuna inanıyorum. Özellikle ulaşım ve sağlıkta çıtayı her geçen gün daha da yukarı çıkarıyoruz.

"YOL MEDENİYETTİR" 

Yurt dışında sadece 60 noktaya olan uçuşları 350'ye çıkarmayı başardık. 2 bin kilometreye yakın yeni tren hattının yapımı sürüyor. 11 bin 600 kilometrelik tren hattını da yeniledik. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz, suyunuz yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz.  Ulaştırma ve altyapı yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmekte kararlıyız.

"HASTALAR YAYA OLARAK HASTANEYE GİDECEK" 

Karşımızdaki eserler bize çok daha güzellerini çok daha iyilerini çok daha büyüklerini yapmamız için ilham, cesaret ve şevk veriyor. Sağlık turizminde de bir adım attık. Yeşilköy'e uçaklar inecek oradan hemen yaya mesafede hastaneye geçecek. Bütün ileri teknoloji orada var. Elbette her şey bitmiş değil, mücadelemiz devam ediyor. Lütfen, maske, mesafe, temizlik, buna dikkat edelim. Buna dikkat etmezsek sıkıntılarımız devam eder. Milletimiz kimin ülke için çalıştığını, kimin de kendi çıkarı peşinden koştuğunu gayet iyi görüyor