Erdoğan ve Rama'dan ortak basın açıklaması

Erdoğan ve Rama'dan ortak basın açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya ziyarette bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın açıklamasında konuştu.

Erdoğan ve Rama'dan ortak basın açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya ziyaret gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın açıklaması düzenledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bağlarımızı daha da güçlendirmeyi kendimize görev addediyoruz. Meydana gelen 2 depremde evleri yıkılan kardeşlerimiz için TOKİ 502 konut inşa ediyor.

Sayın başbakan ile görüşmelerimizde ekonomik ilişkilerimizi de değerlendirme fırsatı yakaladık. Toplam 3,5 milyar dolarlık yatırımla Arnavutluk'ta en önemli yatırımcı konumundayız. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'ta bilhassa altyapı ve turizm alanında yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz. Osmanlı döneminden kalan ortak mirasımızı temsil eden değerleri ön plana çıkarmayı istiyoruz. Kültür Bakanlığımız az önce Arnavutluk'taki tarihi caminin restorasyonuna ilişkin protokolü imzaladı.

"FETÖ'NÜN İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GELİŞMELERİ ZEDELEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ" 

İnşallah önümüzdeki bahar aylarında da bu projeye başlamış olacağız. Görüşmelerimizden biri de terör örgütleri ile ilgili oldu. FETÖ'nün iki ülke arasındaki gelişmeleri zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Türkiye bütün imkanları ile Arnavutluk'un yanındadır. Tiran'daki üniversitenin yarın İstanbul Teknik Üniversitesi'nde rektör ile başbakan bir araya gelmesi sonucunda adım atılacaktır. Bu adımla beraber de eğitim öğretimde Türkiye ile Arnavutluk arasında önemli bir adım atılmış oldu. 25 Nisan'da gerçekleştirilecek genel seçimlerin Arnavutluk halkına hayırlı olmasını diliyor, bir kez daha Arnavutluk başbakanına hoşgeldiniz diyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Edi Rama'nın açıklamaları ise şu şekilde:

Şunu tespit ettik, güçlü bir irade gördük. İki iki ülke arasındaki ilişkiler için yeni bir sayfa imkanını gördük. Sayın Cumhurbaşkanı size müteşekkirim. Biraz önce yaptığımız başa baş görüşmeler ve çok kıymetli zamanını bizim heyetimize ayırdığı için. Birçok konu ele aldık.

Türk halkına müteşekkirlik duygularımı ifade etmek istiyorum. Depremden etkilenen aileler için yapılan yardımlar için. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ulusal anlamda hem küresel anlamda Arnavutluk'ta yeni inşa sürecine dahil oldu, bu sürece başkalarının da katılmasını sağladı.

"TÜRKİYE KORONA VİRÜS SÜRECİNDE YANIMIZDA DURDU"

Arnavut depremzedeler için kayda değer bir tutar taahhüt edildi. Dost ülke ve sayın Erdoğan'ın şahsı tarafından ilan edilen dayanışma her zaman olmuştur. Bu sadece bizim sıkıntıda olduğumuz zamanlarda değil. Korona sürecinde de sayın Cumhurbaşkanı Arnavutluk'un yanında durdular. Türkiye'den gelen sağlık yardımları çok anlamlıdır bizim için. Bugün görüştüğümüz konulardan bir tanesi de yakın işbirliğiydi. Özellikle korona mücadelede yanımızda olması, hiçbir şeyi esirgemeden yardımda bulunmuştur.   

CANLI YAYINA LEBLEBİ ÇEKİRDEK BENZETMESİ DİKKAT ÇEKTİ

 

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Türkiye'nin Arnavutluk'ta 3 ay içerisinde tamamlayacağını taahhüt ettiği hastane için 'bahse değer' olduğu nitelemesini yaparak 'çok kısa bir süre' diye hayranlığını dile getirdi.

Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şöyle konuştu: Sayın Başbakana teşekkür ediyorum. İstanbul'da Yeşilköy Havalimanı'nda, Sancaktepe'de 1008'er odalı iki tane hastaneyi 2 ayda yaptık. Bu ise 150 odalı olacağı için 3 ay dedik, bu leblebi çekirdek.