Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kur, faiz, enflasyon şer üçgeninde…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kur, faiz, enflasyon şer üçgeninde…”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir daha kur, faiz, enflasyon, şer üçgeninde sıkıştırılmasına izin ermeyecek güçlü bir ekonomik yapı kurmakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haymana'dan sonra Çubuk'a geçti ve buradaki mitinginde konuştu. Erdoğan, “Çiftçilerimizdeki girdi fiyatları sebebiyle yaşadığı sıkıntıları yakından biliyorum. Bir daha kur, faiz, enflasyon, şer üçgeninde sıkıştırılmasına izin ermeyecek güçlü bir ekonomik yapı kurmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Çubuk'ta 18 okul inşa ettik. İlçemizdeki okullarımıza 700 öğretmen ataması yaptık. Çubuk bir gençlik ve eğitim merkezi olma yolunda ilerliyor. Birkaç yıla kadar 3 bin kapasiteli bir yurt daha açıyoruz. TOKİ vasıtasıyla ilçemizde 584 adet konut inşa ettik. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Çubuk arasındaki metro hattı 16 kilometre uzunluğunda olacak ve 5 istasyon bulunacak. Bunları size Yavaş anlatmaz! Anlatmaz bu işlerden. Kızık Göleti'ni rehabilite ettik. Çubuk Barajı ve Esenboğa'nın yolunu yaptık. 45 bin kişinin ziyaret ettiği Karagöl'ü tabiat parkı ilan ederek koruma altına aldık. Çubuk ovasını SİT alanı ilan ederek koruma alanına aldık. Çubuk'ta aile yaşam merkezi yapacağız. Bir millet kütüphanesini de ilçemize kazandıracağız. Kır bahçesinin olacağı bir park yapacağız. İlçemizi potansiyeline uygun yatırımlarla donatmak için hep birlikte gece gündüz çalışacağız.

"KUR, FAİZ, ENFLASYON ÜÇGENİNE İZİN VERMEMEYE KARARLIYIZ"

Çubuk havalimanı, üniversite, sanayi ve ticaret tesisleri gibi Ankara'nın en önemli değerlerine ev sahipliği yapmasının yanısıra aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta da önemlidir. Çiftçilerimizdeki girdi fiyatları sebebiyle yaşadığı sıkıntıları yakından biliyorum. Bir daha kur, faiz, enflasyon, şer üçgeninde sıkıştırılmasına izin ermeyecek güçlü bir ekonomik yapı kurmakta kararlıyız. Bu sorunları aşmanın yolu ekonomimizin gücünü arttırmaktan, saldırılara karşı mukavemetimizi yoğunlaştırmaktan geçiyor. Gerekli adımları atıp, yapısal reformları yaptıktan sonra bu tür tuzakların üstesinden daha kolay geleceğimize inanıyorum.