Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracını yapan firmanın reklamını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracını yapan firmanın reklamını yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı mitinginde “Benim milletime Ikarus otobüsler layık mı ya? Niçin Mercedes olmasın? Niçin MAN olmasın. BMC olmasın? Bunları getirmemiz lazım ve kaldı ki öbürlerinde tabi havalandırma falan yoktu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı mitinginde yaptığı konuşmada, Makam aracını üreten Mercedes ve özelleştirme kararı sonrası Tank Palet Fabrikasını alan Katar ortaklı BMC’nin reklamını yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada “Biz gelince ne yaptık? Bizim milletimize; marka reklamı yapmış olacağım ama… Benim milletime Ikarus otobüsler layık mı ya? Niçin Mercedes olmasın? Niçin MAN olmasın. BMC olmasın? Bunları getirmemiz lazım ve kaldı ki öbürlerinde tabi havalandırma falan yoktu. Ama bunlarda her şeyiyle bu otobüsler İstanbul’da sefere çıktı. Sayıyı nereye tırmandırdık? 6 bin 265 araçla 775 hat ile İstanbul’a hizmet etmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı mitinginde şu ifadeleri kullandı:

“Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih fatih Sultan Mehmet Han’a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri… Seni yürekten selamlıyorum İstanbul.”

“Ayasofya’sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul’u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul’a dünyayı yönettirmişti.”

“Biz milletimizle birlikte, bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehir olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.”

“Bizim zamanımızda 1596 tane Ikarus otobüsler vardı. Benim milletim neden Mercedes'e binmesin. Şimdi ise insanlarımız rahat rahat seyahat ediyor. Artık günde 4 milyon kişi rahat otobüslerde yolculuk ediyor. Araçların yarısında internet hizmeti var.”

“Haliç'te attığımız adım dünyada örnek bir adımdır. Ben Kasımpaşalıyım. Sandalla karşıdan karşıya geçilemezdi neredeyse. Beliren adacıklardan sandalla çalım atarak karşıya geçiyorduk. Bize üniversite hocaları "Tek çare var. Burayı doldurun" dediler. Ama biz dinlemedik, Haliç'i temizledik. 2,5 milyon metreküp balçık çıkardık. Temizledik. Şimdi çevresinde güzel bir yaşam var. Kongre Merkezi'nin olduğu Sütlüce'de sakatatçılar vardı. Şimdi oraya gidip bir bakın. Bay Kemal de gelip orada aday tanıttı. Orası 3000 kişilik. Harbiye Kongre Merkezi'ni de bu zihniyet bize yaptırmak istemediler. Ama yaptık 3300 kişilik bir alan yaptık. Muhsin Ertuğrul'u da yıktık yeniden yaptık. "Yapmazlar" dediler. Yaptık. Şimdi buralar ne hizmetler veriyor. Temelini attık AKM'yi de bitireceğiz. Dünya parmakla gösterecek. Bir opera binamız olacak. Herhalde bitirdikten sonra oradan bir konsere gelirsin Bay Kemal. Ankara'dakine gelemiyor, Külliyede... 29 Ekim'de inşallah Fazık Say'ın bir konseri olacak. Kendi bestesini çalacak. Bizim derdimiz bir olmak, birlik olmak. Bunlar birbirimizi bağlayan bağlar. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik.”