Cumhurbaşkanı Erdoğan mürettebatı dövülerek kaçırılan geminin kaptanıyla ikinci defa görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan mürettebatı dövülerek kaçırılan geminin kaptanıyla ikinci defa görüştü
Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile ikinci defa telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

“GİRİŞİMLER YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Konuya ilgili tüm gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabon’a demirleyen geminin saldırıdan kurtulan 3 personelinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

gine-korfezinde-kacirilan-turk-gemisi-mozart-13884956-1212-m.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaçırılan personelin kurtarılması için de girişimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Tamamı Türk mürettebattan oluşan Liberya bayraklı M/V Mozart adlı gemi, Lagos Limanı’ ndan kalktığı belirtilen M/V Mozart isimli 19 mürettebatlı bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personelin kaçırıldı. 19 mürettebatı bulunan geminin 15 mürettebatı kaçırılırken 2. Mühendisin saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.