Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefeti ortada bir yere getirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefeti ortada bir yere getirmeliyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Muhalefete yüklenen Erdoğan, "Muhalefeti ortada bir yere getirmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısı öncesi açıklamalar yaptı. Erdoğan, konuşmasında korona ile mücadele hakkında açıklamalarda bulunurken, muhalefete sert sözlerle yüklendi.

"Muhalefet böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığı yapıyor. Karanlık bir yapı ile karşı karşıyayız." diyen Erdoğan, "Her yalanı, her iftirayı anında cevaplamanın yanında vizyonumuzu, davamızı anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"16-19 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı getirdik. Uzunca bir süre maske takmak, kurallara uyarak yaşamak zorundayız. AK Parti olarak teşkilatlarımız ile bunu anlatmalıyız. Halkımızı psikolojik ve fiili olarak bu sürece hazırlamalıyız. Salgınla mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz.

Muhalefet böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığı yapıyor. Karanlık bir yapı ile karşı karşıyayız. Meydanı bu faşist zihniyete bırakmayacağız. Her yalanı, her iftirayı anında cevaplamanın yanında vizyonumuzu, davamızı anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz.

Böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığından sağlıktaki ve diplomasideki başarılarımızı gölgelemeye çalışmaya kadar her yola başvuran karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Ülke olarak salgından terörle mücadeleye sınır ötesi operasyonlardan ekonomik saldırılara kadar pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla da uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Salgın döneminde yaşananlar, sağlık alanında yaptıklarımızın önemi bize atılan iftiraların altının ne kadar boş olduğunu göstermektedir.

Yeni hasta sayısı, ölüm sayısı, yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hasta sayısı bakımından olumlu bir çizgide ilerliyoruz.

Dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmemiz şarttır.."