Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Hastanesi açılışında böyle konuştu: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Hastanesi açılışında böyle konuştu: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor
Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sitemde bulunarak vatandaşların korona virüsle mücadelede tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların korona virüs tedbirlerine uymamasına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyarılara vatandaşların uymadığını belirterek, “Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor. Bu hastalıktan korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır. Ülkemizin denizi geçip, derede boğulmaması için hep birlikte salgın musibetinin üstesinden gelmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Vatandaşlarımızı 'tamam' olarak ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına daha titiz bir şekilde riayete davet ediyorum. Maalesef bu virüsün yayılmasını önlemek için bilim henüz kesin bir çare üretememiştir. Aşı çalışmalarından en kısa sürede somut bir netice alınmasını temenni ediyoruz. Gerek bakanımız gerekse bu alandaki ilgili hocalarımız, arkadaşlarımız sürekli söylemelerine rağmen, şahsım sürekli söylememize rağmen maalesef her yerde, Türkiye'nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor”