Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak'ta açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak'ta açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta partisinin il kongresi ve toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Minsk üçlüsünün Ermenistan'dan taraf olduğunu belirterek, "Attığımız her adımda milletimiz yanımızda oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak'ta konuştu.

Partisinin il kongresine katılan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bugün Şırnak’a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra katılacağımız törenle yatırım bedeli yaklaşık 3,5 milyarı geçen 591 projenin açılışını yapacağız. Ayrıca Şırnak’a yaptığımız yatırımların özetini de halkımızla paylaşacağız. Bugün Şırnak’tan çıkan il kongreleri yolculuğumuz 81 şehrin tamamını saracaktır. Önümüzdeki hafta Kayseri ve Malatya’da olacağız."

"Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bütün şehirlere gittim. Bazı şehirlere 10’larca defa gittim. Ülke ve dünya meseleleri ile ilgili biz kulağımızı da gözümüzü de milletimize çeviriyoruz. Siz ne istiyorsanız onu yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz halkımızla muhabbetimizi olabildiğince sıkı tutarken, muhalefet halktan giderek kopuyor."

"ATTIĞIMIZ HER ADIMDA MİLLETİMİZ YANIMIZDA OLDU"

"Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan, insanımızın sıcaklığını hissetmeden siyaset yaptığını zannedenler sufleyi sizden değil başkalarından alıyorlar. Yalanla, iftirayla dedikoduyla, imayla siyaset yapanların sebebi bu sığ ve çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmelidir. Bu, tek taraflı değil iki taraflı muhabbettir. Biz tüm vaktimizi milletimize hizmete verdik. Attığımız her adımda milletimiz yanımızda oldu. Vesayet karşısında dimdik dururken milletimiz yanımızda oldu. Sınırda teröre ve desteklerine karşı dururken milletimiz yanımızdaydı."

"Türkiye’nin yönetim sistemi tarihinde ilk defa demokratik bir şekilde değişirken milletimiz yanımızdaydı. Milletimiz yanımızdayken 7 düvele meydan okumaktan çekinmedik. Bugün her alanda kendine güvenen, hedeflerine sıkı sıkıya bağlı bir Türkiye varsa milletimizin fedakarlığı sayesindedir. Beni, Rizeli’nin olduğu kadar Şırnaklı’nın da kardeşi olarak Rabbime hamd ediyorum. Dünyada bundan daha büyük bir zenginlik ve itibar tanımıyorum. Ülkesinden ve milletinden utanmayan herkesin bunu hissettiğini biliyorum. Hiçbir siyasi, kültürel ve dini farklılık kardeşliğimizden daha değerli, daha önemli değildir."

"Burada gördüğüm manzara, kadim medeniyetlerin şehri Şırnak’ın öncülüğü elden bırakmadığını gösteriyor. AKP’nin ilk il kongresi için Şırnak’ı belirlememiz rastgele bir tercih değildir."

"ABD, FRANSA VE RUSYA. BUNLAR ERMENİLERE HER TÜRLÜ SİLAH DESTEĞİNİ VERİYORLAR"

“Kongremizin ilk durağı olarak Şırnak’ı seçmemiz aynı zamanda dünyaya bir mesajdır. Irak’ta, Suriye’de hatta geçmişte Balkanlar’da, şu anda Libya’da ve Karabağ’da yaşananların küçük hesapların peşinde koşmanın nasıl kan ve gözyaşı getirdiğini gösteriyor. Minsk üçlüsünden bahsediyorlar. Nedir bu Minsk üçlüsü? ABD, Fransa ve Rusya. Bunlar Ermenilere her türlü silah desteğini veriyorlar. Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi yapıyorlar. Bundan daha dolay bir şey olamaz. Rabbim yardımcıları olsun. Eminim ki işgal altındaki toprakları Ermenilerden kurtaracaklar.

Libya’da Rusların paralı askerleri var. Bunlar, Libya’da darbeci Hafter’e destek veriyorlar. Zulüm nerdeyse biz ordayız. Suriye’de ne işleri var diyorlar. 911 kilometre sınırımız olan bir yerde kardeşlerimiz varsa onları kurtarmayacak mıyız? Sınırlarımızı güvence altına almayacak mıyız? ABD’nin Suriye’de 24 üssü var. ABD’nin orda işi ne? Batı şu anda Azerbaycan’ın yanında değil. Bakın ateşkes ilan edildi, Ermeniler ateşkesi yine bozdu. Batı buna ses çıkarıyor mu? Hayır çıkarmadı. Sonra Türkiye ses çıkardı mı neden konuşuyor diyorlar. Biz her zaman haklının yanında olacağız. Nerede bir çatışma çıksa kaybedenler Müslümanlar olmuştur. Ağıtlar hep Türkçe, Kürtçe ve Arapça yakılmış, zafer çığlıkları başka dillerde atılmıştır.”

"Terör örgütleri lafa geldiklerinde sizin tüm hassasiyetlerinizi istismar ederler. Gerçekte bu örgütlerin sizin inançlarıyla ilgisi bile yok, sadece kendi çıkarları ve iş birlikçilerinin çıkarları için çalışıyorlar. Böyle bir çarpıklığa nasıl göz yumabiliriz? Hükümete geldiğimizde Türkiye’nin kalkınması, büyümesi için ne yapmışsak Şırnak için aynısını yaptık. Soruyorum size, yollarınızın, okullarınızın, hastanelerinizin diğer illerdekinden farkı var m? Türkiye’nin 80 ilinde hak ve özgürlük adına ne varsa sizin için de aynısı yok mu?"

"Size demokrasi ve kalkınma açısından en ufak bile ayrımcılık yapılıyorsa failinin hesabını gelin benden sorun. Onların tek derdi Türkiye’nin Suriyeleşmesi Iraklaşması için ne gerekiyorsa onu yapmaktır. Bundan 5-6 yıl önce biz akan kanı durdurmak için demokratik tüm yolları kullanıyorduk. Terör örgütünün bu gayemize cevabı ise şehirlerimiz mahallelerimizi çukurlarla bölmek oldu. Demokrasiyi düşünenler ne yaptı? Bizim değil alçak terör örgütünden yana oldu. Çünkü onların amacı kaosla birbirine düşürmekti. Elbette geçmişte yapılan hataları görmezden geliyor değilim. Bir avuç tek parti seçkininin dışında bu milletin tamamı aynı acıları yaşadı. Hükümetlerimiz döneminde de attığımız adımlarda akıl almaz engellerle karşılaştık. PKK’sından FETÖ’süne karşımıza çıkarılmayan terör örgütü kalmadı. Aklımıza hiçbir zaman terör örgütü kurmak; kadınları çocukları katlederek bir hakimiyet alanı yaratmak gelmedi. Çünkü bizim derdimiz, hakkımız olan özgürlük ve hizmetlere ulaşabilmemizdi."

"Dün 3-5 teröristle, 3-5 milyar dolarla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlardı, onlar boşa çıkınca küresel ölçekte yeni senaryolara başvuruyorlar. Artık bu millet ve devlet başkalarının ittiği yönde değil, kendi, istediği istikamette ilerliyor. Şırnak ve Türkiye 2023 hedeflerini özümsemiştir.

Türkiye, keşfettiği zenginlikleri 81 vilayetimizin tamamının 83 milyon vatandaşımızın her birinin refahı için kullanacak. Bizim dedelerimizin ömrü cephelerde savaşarak, abalarımızın ömrü yokluk ve baskı altında geçti. Bizim ömrümüz hak arama ve özgülük alanını geliştirme ve şehirlerimizi kalkındırmakla geçti. Şu anda orta yaşlı olan gençlerimiz nispeten daha iyi şartlarda yaşıyor. İnşallah torunlarımıza hedeflediğimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi miras bırakacağız."

Ayrıntılar geliyor...