Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkçülük yapmak bölücülüktür!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkçülük yapmak bölücülüktür!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçülük yapmanın 'bölücülük' olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türk'üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray’da 40. Muhtarlar toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında PKK’nın Suriye kolu YPG ve PYD’yi eleştirirken dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan, “Kürt'üm demek en tabi hakkındır, ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türk'üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasındaki o bölüm şöyle:

“PYD ve YPG maalesef oradaki samimi Kürtleri istismar eden terör örgütleridir. PKK’nın bunlar birer yan kuruluşudur. Ben Kürdün ama ne olur YPG’ye bir şey demeyin, PYD’ye bir şey demeyin. Kürt kardeşlerim kusura bakmayın. Eğer bu teröristleri savunuyorsanız burada yollarımız ayrılır. Samimi olacağız. Benim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza ayrımı yok. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik bunu böyle bilesiniz. Kürdüm demek en tabi hakkındır, ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türküm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür.”

İlgili Haberler