Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de kaç Afrikalı öğrenciye ücretsiz eğitim verildiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de kaç Afrikalı öğrenciye ücretsiz eğitim verildiğini açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Angola'da yaptığı konuşmada Türkiye'deki Afrikalı öğrencilere verilen desteklerden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Ulusal Meclisi''nde yaptığı konuşmada, coğrafi bakımdan Türkiye ve Angola arasında yaklaşık 6 bin kilometre mesafe olsa da kalplere sınır çizilemeyeceğini, ayrı kıtalarda yer alsalar da aynı gönül dilini konuşan, aynı idealleri savunan, yönünü geçmişe değil, geleceğe dönen dost bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak burada bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, Afrika kıtasındaki tüm halkları, hiçbir ayrım yapmadan, dost olarak gördüklerini ve muhabbetle bağırlarına bastıklarını söyledi.

Kıta ile ilişkileri ilerletirken Afrikalıların engin birikimlerinden de istifade etmeyi arzu ettiklerini belirten Erdoğan, bu amaçla 2005''ten itibaren pek çok adım attıklarını bildirdi.

"5 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM İMKANI SUNUYORUZ"

Erdoğan, ilki 2008''de İstanbul''da, ikincisi 2014''te Malabo''da Türkiye-Afrika Ortaklık zirvelerinin düzenlendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu zirveler vesilesiyle ülkemizin, stratejik ortağı Afrika''ya olan muhabbetinin geçici ve menfaat eksenli olmadığını gösterdik. Kıtanın en büyük ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla burs programları başlattık. Türkiye burslarıyla yaklaşık 5 bin civarında Afrikalı öğrenciye lisans, yüksek lisans ve doktora alanında ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz. Son 25 senede mezun ettiğimiz 11 bin öğrenci ise Türkiye''nin gönül elçileri olarak Afrikalı kardeşlerimize hizmet ediyor. TİKA''dan Kızılayımıza, Maarif Vakfımızdan sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm unsurlarımızla kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz."

İlgili Haberler