Erdoğan, İzmir'de konferansta konuştu

Erdoğan, İzmir'de konferansta konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Uluslararası Göç Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ege'de yaşanan insani dramları hiçbirimiz unutmadık, unutmayacağız. botların nasıl kasten hedef alındığını iyi biliyoruz. Avrupa'ya sığınan Suriyeli çocukların nerede olduğu bilinmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Uluslararası Göç Konferansı’nda açıklamalarda bulundu.

ABD''nin politikalarını eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların mültecilere sahip çıkmak gibi bir derdi yok, dert başka. Hala bunlar terörle, teröristlerle beraberler. Dostlar, dostluğunu icra ettiği müddetçe gönlümüzü açarız. Ama etmezlerse bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da onu yaparız. Maddi imkanları bizden katbekat fazla olan ülkeler mültecileri toplama kamplarına mahkum ederken biz bu insanlarla ekmeğimizi paylaştık. Suriye bağlamında yaşananlar bize, duvarları yükseltmenin, sınırları dikenli tellerle çevirmenin, göçmenlerin botlarını batırmanın çare olmadığını göstermiştir."

Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Göç, küresel bir mesela olarak dünyanın gündeminde. Dünya genelinde göçmenlerin sayısı 272 milyona yaklaştı. Ege''de yaşanan insani dramları hiçbirimiz unutmadık, unutmayacağız. botların nasıl kasten hedef alındığını iyi biliyoruz. Avrupa''ya sığınan Suriyeli çocukların nerede olduğu bilinmiyor.

"YUNANİSTAN''IN ZULMÜNE ORTAK OLDULAR"

Türkiye sınırları açma yönünde tavsiye verenler, mültecilere sırtlarını dönmüştür. Utanç verici sahneler yaşandı. Yunanistan mültecilere açıkça zulmetmiştir. Avrupa Birliği Ajansı da Yunanistan''ın zulmüne, ihlallere ortak olmuştur.

"BAŞI DARA DÜŞEN HERKESE GÜVENLİ LİMAN OLDUK"

İnsan hareketliliğinin merkezinde biz yer alıyoruz. Baskı gören, ayrımcılığa maruz kalan milyonlarca insana biz kapımızı açtık. Devletimize sığınan mazlumları asla başkasına vermeyiz diyen devlet anlayışına hakimiz. Başı dara düşen, katliama uğrayan herkese güvenli liman olduk. ABD''li bir general diyor ki; ''Suriye''nin kuzeyinde biz PKK, YPG ve PYD ile birlikteyiz.'' Bu nasıl bir müttefikliktir?

Nasıl şimdiye kadar terör yuvalarını yok etmişsek, diğer bölgelere yönelik de gereken adımları atarız.