Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vatandaşlarımıza uygun fiyatta et sunamadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vatandaşlarımıza uygun fiyatta et sunamadık”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çok uğraşmamıza rağmen hâlâ vatandaşlarımıza istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, martta çiftçilere 3 milyar 716 milyon TL'lik destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı. Gıdadaki fahiş fiyatlara değinen Erdoğan, "Tarım sektöründeki spekülatörleri, tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 'Türkiye’nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde' programında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hükümet olarak çiftçilerimizi desteklemek için her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Mart ayı içinde çiftçilere toplam 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız. Yılın ilk 3 ayında çiftçilerimize, üreticilerimize 8 milyar 777 milyon liralık bir desteği sağlamış olacağız.

Hiç kimsenin ne üreticimizin emeğine ne de tüketicimizin sofrasına göz dikmesine izin vermeyeceğiz.

Tarım ve hayvancılık yapılan ovalarımızı koruma altına almak için sit alanı olarak ilan ediyoruz. Her tarım alanına kalkıp biz beton yığınlarını dikersek bu vatana, millete ihanet ederiz. Halen 258 ovamızı sit alanı olarak ilan etmiş durumdayız, yakında bu sayıyı 300'e çıkartıyoruz.

Spekülatörler kâr hırsıyla hareket ederken bir kısmı daha derin emeller güdüyor. Bu tür tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Tarım sektöründeki spekülatörleri, tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz.

'10 EKONOMİ ARASINA GİRMEMİZ İÇİN EN AZ İKİ KATLIK BÜYÜME LAZIM'

Çok uğraşmamıza rağmen hâlâ vatandaşlarımıza istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf ediyorum.

Tarımda planlı üretime geçerek ithalatı azaltmayı ve ihracatı çoğaltmayı amaçlıyoruz.

Geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi 3.5 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde 10 ekonomi arasına girmesi için en az iki katlık büyüme gerçekleştirmemiz lazım. Kim ne hizmet verdi, ne hizmet veriyor. Siyaset gözlüğünün ötesinde bir sağduyu ile değerlendirmenizi istiyorum. Bugün oynanan oyunları daha iyi anlama imkanı bulacağınıza inanıyorum. Hedeflerimize ulaştığımızda karşımıza engeller çıkarılıyor.

Merkez Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara gelmiş durumda. Daha da çıkacağız, yükseleceğiz, güçleneceğiz.