Süleyman Soylu'dan çok konuşulacak Suriyeli açıklaması

Süleyman Soylu'dan çok konuşulacak Suriyeli açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün, "Suriyelileri göndermeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da Suriyelileri göndermeye yönelik açıklama yapmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenlerle ilgili yönelttiği sorular üzerine konuştu.

Soylu açıklamalarında, “Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir” şeklinde konuştu.

"BAYRAM GİDİŞİNE MÜSAADE ETMEME KISITIMIZ VAR"

Bayramda Suriye’ye giden göçmenlerle ilgili de konuşan Soylu, Suriyelilerin bayram ziyaretleriyle ilgili "Bayram gidişine müsaade etmeme kısıtımız var" dedi.

Soylu ayrıca, "Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor" açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli''nin bugünkü, "Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur" ifadelerinden sonra Soylu''nun benzer bir açıklama yapması da dikkat çekti.

Soylu şunları söyledi:

"Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir

2021 sonu itibariyle geçici statü ile Türkiye''ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir. Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var. Türkiye''de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır

(Suriyelilerin bayram ziyareti) Bayram gidişine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var.

Kılıçdaroğlu Hrant Dink dosyasını açarak FETÖ''yü aklamaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu''nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor."

İlgili Haberler