Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Erdoğan ve Macron'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında, geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki açıklamaları nedeniyle ipler gerilmişti. 

Son dakika bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron'un son gelişmeleri ele almak için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa'nın Yunanistan'ın iddialarına desteğine anlam veremiyoruz. Kimsenin hakkında gözümüz yok ama hakkımızı da yedirmeyiz" dedi. 

Tansiyonu düşürmek için diplomasi fırsatlarının değerlendirilmesi ve sürdürülebilir müzakere süreçlerinin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, tüm sorunları masada konuşmak ve çözmek istediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Fransa'dan da sağduyulu ve yapıcı bir tutum beklediklerini, Türkiye-Fransa arasında istişare ve iletişim mekanizmasının sürekli olarak işletilmesinde fayda gördüğünü kaydetti.

Erdoğan, AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'ye ilişkin yapıcı diyalog ve iş birliğini teşvik eden bir yaklaşımın çıkmasının da bölgesel meselelerin çözüm imkanları açısından önemli olduğunu vurguladı.