Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP bildirisine sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP bildirisine sert yanıt
Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP bildirisine tepkisini dile getirdi ve 'Böyle bir anlayış olur mu? Bunlar ne menem bir muhalefet.' dedi.

Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreninde önce Başbakan Binali Yıldırım ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğa, yakın zamanda metro açılışının yapılacağını belirtti. Erdoğan, terör örgütlerinin bu eylemlerinin bu dönemde tesadüf olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

'BU ÜLKENİN HÜKÜMETİNE SALDIRMAK HİÇBİR SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ'

Eğer siyasetçi oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, koltuktan güç bekliyorsa ondan bir şey olmaz. Bizler her gece yatağa başımızı koymadan önce nefis muhasebesi yapmanın mücadelesi içindeyiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli budur. 1994'ten beri sorumluluk sahibi olduğumuz her alanda elde ettiğimiz başırı da ondandır.

Bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra niye yargıya gidiliyor, nereye gidilecek. Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek zorundadır, hesabını vermek zorundadır.

Milletini karşısına alan bedbahtır. Biz milletimize güvendik inandık. Sırtımızı şu bu örgüte değil sadece Hakk'a ve halka dayadık. Bizim milletimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Yürüyeceksen millet yürüyecek arkandan, millet arkamızdan yürüdü.

15 Temmuz'da olduğu gibi gerekirse canını ortaya koyarak iradesi için çalışanlara sahip çıktı bu millet. Bu millet farklı be. Bu millet aziz, yüce. Sevdiğini Allah için seven millet. Keçiören başta olmak üzere tüm Ankara tarihe geçecek bir destan yazdı. Genelkurmay kavşağında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında şehit olanların arasında çok sayıda Keçiörenli var.

'TERÖR ÖRGÜTLERİNİN AMACI TÜRKİYE'NİN DİKKATİNİ DAĞITMAKTIR'

Şehitlerimizin gazilerimizin fedakarlıklarıyla aydınlattıkları bu yolda hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu mücadeleden başarıyla çıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye'nin önüne sıra sıra dizilen terör örgütleri, kimi zaman nöbetleşe kimi zaman hep beraber Türkiye'nin önünü kesmek, dikkatini dağıtmaktır.

Türkiye ne zaman hayırlı bir adım atmaya kalksa ortalık toza bürünüyor. DEAŞ neredeyse 11-12 yıldır Irak, 4,5 yıldır Suriye'de, PKK 1984'ten beri kanlı eylemlerini sürdürüyor. FETÖ ise yarım asırlık hazırlığın ardından 3 yıldır milletimize karşı savaş ilan etmiş durumda. Bölgenin yeniden yapılandırıldığı dönemde Türkiye'nin üzerine saldırmaları sanırım tesadüf değildir. İddiaları ve ideolojileri normal şartlarda bir araya gelmez. Ama bakıyorsunuz aynı senaryoda yer almaktan rahatsız değiller. Ama iddiaları ideolojileri yalan. FETÖ'nün gözünü kan bürümüş katil sürüsü beslediğini gördük.

Bizim verdiğimiz vergiler, tank, top silahlarla bu milletin evlatlarına ölüm yapdırdılar. Maske yırtıldı her şey meydana çıktı. Bölücü örgüt hakkı, hukuku ağzından eksik etmez. Döktüğü kanın haddi hesabı yoktur.

'BU NE MENEM MUHALEFET'

Anamuhalefet partisi bildirisinde kalkıyor sarayı ve iktidar partisini de DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle yardım yataklık ile suçluyor. Böyle bir anlayış olur mu? Bunlar ne menem bir muhalefet. DEAŞ'a karşı mücadeleyi vereceksin sonra yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, bizi bastırmaya kalkacaksın.

PKK ırkçılık yapan diğer tarafta bir ideolojiye tapar. Bu ideoloji hedefi ülkelerle karışıklık yaratır. Deve deseniz deve değil, kuş deseniz kuş değil. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk; Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk. Milletimiz oynanan oyunu görüyor. Milletimiz aynı zamanda kararını da verdi. Hep söylüyorum ya sakın kader deme, kaderin üzerinde bir kader vardır, ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır, gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır, yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır. Batı ne der aldırış etmeyin, Allah ne der ona bakın. Türk milletini anlamak istemeyenler için bu milleti bölemeyeceksiniz, bu bayrağı indiremeyeceksiniz, bu ezanları susturamayacaksınız, bu devleti yıkamayacaksınız. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Tekmillet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz Suriye'de Irak'ta dünyada bunun için varız. Tüm mazlum mağdurların yanında bunun için varız. Pir Sultan'ın dediği gibi; Koyun beni Hak aşkına yanayım, Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan. Yolumdan dönüp, mahrum mu kalayım? Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...