Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “vesayet” tepkisi: Hadi bakalım ne yapacağını göreceğiz

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “vesayet” tepkisi:  Hadi bakalım ne yapacağını göreceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı bir video ile “bürokratlara çağrı” yaptığını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ekim’i işaret eden Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı videoda “Bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BÜROKRATLARA ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu, “İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı ''efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık'' diyeceklerdir. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin” şeklinde konuştu.

ERDDOĞAN: “HADİ BAKALIM GÖRECEĞİZ, NE YAPACAĞINI GÖRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu''nun bürokratlara çağrısını değerlendiren Erdoğan, "Öncelikle bu açıklama CHP zihiyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı değildir. Hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Ne devlet yönetiminin, ne de milli iradenin ne olduğunu biliyorlar. Bunlardan uzak bir yapının tezahürü. Milletimiz de bunlardan bıktığı içindir ki başkanlık sistemini tercih etti. Yeni sistem bürokrasinin siyaset yapmasının önüne geçti. Yeni sistem bürokrasiyi gerçek anlamda idari bürokrasi haline getirdi. CHP''nin özlemini çektiği vesayet zihninin defterini çoktan dürdük. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal''e hatırlatıyorum, kabile devleti değildir. Bay Kemal''in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı''ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka göre yapmak zorundadır. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. Yerel seçimde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz AK Parti iktidarı elindeki gücü size karşı düşündü, böyle bir adım attı mı? Hayır. Kılıçdaroğlu''nun milletimizi ilk tehdidi de bu değildir. Hakimlerden başladı, polislere kadar pek çok kamu görevlisine tehditler savurdu. Şimdi bir de tarih veriyor. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım göreceğiz, ne yapacağını göreceğiz. Bu ülkede memurunun haklarını savunan iktidar vardır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler