Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Perşembe para piyasası kurulu toplanıyor. İnanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de AKP İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada faiz açıklaması yaptı. Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri indireceğine inandığını belirten Erdoğan, “Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bazı yerlerde hedeflerimizin gerisinde kalmışsak bunun faturasını millete değil, kendimize keseceğiz. Bize düşen son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıları süratle çözmektir. AK Parti'li belediyelerde işten çıkartmalar olsa gök kubbeyi üzerimize yıkmaya çalışacak olanlara bakıyoruz, en küçük bir ses seda yok. Bu, iki yüzlülüğü gösteriyor. Diyarbakır'da analar, evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor.

İki yüzlüler ekmeklerinin peşinde işçileri yalnız bırakıyor diye biz de geri duracak değiliz. Taksim'de 12 ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet koparanlar o Gezi'ciler bu kadar orman yakılırken şu anda bunların sesi çıkıyor mu? Çocukları, öğretmenleri dağa kaçıranları tüm gücümüzle anlatmamız lazım. Ekmeklerinden edilen işçilerin mücadelelerine her türlü desteği biz vereceğiz.

Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor, inanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz.

Suriye'de ülkemize kurulan tuzağı kısmen bozduk. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var. Onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız.''

Türkiye’nin önünde güvenlikten ekonomiye acil mesafe katetmesi gereken kritik alanlar var

Enflasyon düşüyor, faizler iniyor, daha da düşecek. Perşembe para piyasası kurulu toplanıyor. İnanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz

Kur istikrarı sağlandı, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre büyüdük. İstihdam artıyor, ihracatımız rekorlar kırıyor”