Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Fırat’ın doğusundan çekilmeye başladığını belirterek, “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Kararlılığımız sürüyor. Terör örgütlerinin tehditlerini kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada ABD’nin yaptığı açıklama ve Suriye’de bazı bölgelerden çekilmesiyle ilgili konuştu. ABD’nin bölgeden çekilmeye başladığını belirten Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın daha önceden çekilme emrini verdiğini ancak çekilmenin biraz geciktiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Akşamki görüşmemizden sonra sayın başkanın ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette. Buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyor. Bu yeni bir şey değil, geçmişi olan bir şey. Sayın Trump talimatını vermişti, çekilmeyi emretmişti. Ama bu gecikmişti. Dün akşamki görüşmeden sonra bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Verilmiş bir kararımız var. Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Kararlılığımız sürüyor. Terör örgütlerinin tehditlerini kabul etmemiz mümkün değil.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin operasyon yapacağı bölgedeki cezaevlerinde bulunan ve ABD’nin yaptığı açıklamada sayıları 10 bini bulduğu IŞİD’li teröristlerle ilgili şunları söyledi:

“Bu rakamlar biraz abartılı. Bu teröristlerin kontrolünü biz elimizden çıkarmak istiyoruz diyorlar. Onlar bir çalışama yapıyorlar. Cezaevinde bulunan teröristleri göndermek için biz de çalışmalar yapacağız.”