Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da katılığı toplu açılış töreninde Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili konuştu. Erdoğan, ABD’nin terör örgütü PKK için güvenli bölge oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Fırat’ın doğusunda Türkiye ile ABD’nin gerçekleştirdiği ilk ortak devriye sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Erdoğan, Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölge ile ilgili konuşarak, ABD’nin terör örgütü PKK için güvenli bölge oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da katılığı toplu açılış töreninde şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için asıl tehdit Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasıdır. Bir güvenli bölge oluşturmak için ABD ile görüşme halindeyiz. Ancak bu konuda bizim istediklerimiz ile onların kafalarındakilerin aynı şey olmadığını görüyoruz. Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız."

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır."