Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ittifak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ittifak açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile yürütülen seçim ittifakı ile ilgili Bahçeli ile görüşmeleri gerektiğini belirterek, Erdoğan, AKP’nin İstanbul adayı ile ilgili ”İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yürütülen seçim ittifakı hakkında konuştu. G-20 zirvesi sonrası Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan "Sayın Bahçeli ile muhakkak bir araya gelmemiz lazım. Cumhur ittifakını çok sağlam çok diri tutmamız gerekiyor" dedi.

TBMM’de bütçe görüşmelerinin 22 Aralık’a kadar süreceğini hatırlatan Erdoğan, İstanbul adayları konusunda ise “İstanbul Türkiye’deki en önemli ilimiz. Her şeyden önce benim aşkım. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok çok önemsiyorum. Tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçelerde durum nedir bir görmek istiyoruz. İlçe belediye başkanlıklarının değişmesi söz konusu. Meclis Başkanımız bütçe görüşmelerini yönetiyor. Meclis’teki görüşmelerin bitmesini beklemek gerek. İstanbul’la ilgili biraz daha sabır” dedi.G 20 Zirvesi hakkında konuşan Erdoğan, sözlerin, şöyle sürdürdü:

“Liderler zirvesinin 13’üncüsü yapmak üzere gitmiştik, Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanlar geçmişi bugünü, G-20 zirvesinin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu daha sonra yılda bir yapılmaya başlandı.

Adil ve sürdürebilir kalkışma için küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapıları ve ortaya çıkan risk ve tehlikeleri ele aldık. Terörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılmasının altını çizdik.

Dünyada en büyük göç yolunun en büyük mülteci ev sahipliğine ev sahipliği yapan ülke olarak bu konulara değindik.

Gelecek sene Japonya’nın dönem başkanlığında kaliteli alt yapı yatırımlarının artması konusunda da mutabık kaldık.”

İlgili Haberler