Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadın üniversitesi çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadın üniversitesi çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde 10'u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’da olduğu gibi Türkiye’de de kadın üniversiteleri kurulması gerektiğini söyledi. Ankara’da 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde konuşan Erdoğan, Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde 10'u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ülkemizdeki üniversitelerden de ihtiyaçları daha fazla karşılayacak şekilde gayret göstermelerini bekliyorum. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayımızı 2023 yılında 200 bine çıkarmaktır.”

“G20 zirvesinde Japonya'daydık. Japonya'da 800 üniversitesi var. Bunlardan 80 tanesi kadın üniversitesi. Yani sadece kızlardan oluşuyor. 80 üniversitenin bu şekilde olması kreşten itibaren ilk orta lise ve ardından üniversite olmak üzere çok farklı bir yapıyı Japonya'da oluşturmuş durumdalar. Bütün bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK başkanına hatırlatıyorum. Çalışmanı buna göre yap. Çok önemli bir şey. Türkiye'de benzer bir adımı atmalı. Lise yıllarında ülkemizde kız ve erkek liseleri vardı. Sonra karıştırdılar. Şimdi yeniden bunları toparlama dönemine girmiş bulunuyoruz.”

“Şimdi alt yapıyı güçlendirme ve kaliteyi yükseltme zamanıdır.”

“Biz sizi ülkenize döndüğünüzde Türkiye'nin misyon şefleri olarak görmek istiyoruz.”

“Kardeşlik son nefese kadar devam edecek bir bağdır, hukuktur. Siz uluslarası öğrencilerimizle aramızda bir gönül köprüsü kurduğumuza inanıyorum. Öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan beklentim, bu ülke ve birbirinizle olan temasınızı asla koparmayın.”

İlgili Haberler