Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan korona aşısı müjdesi: Hayvan deneyleri başarılı, şimdi sıra insanda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan korona aşısı müjdesi: Hayvan deneyleri başarılı, şimdi sıra insanda
Gebze'de faaliyete geçen TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış töreninde konuşan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs aşısı için müjde vererek, “İki aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamladı. Bunlardan birisi etik kurulu onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'de faaliyete geçen TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış törenine katıldı.

Korona virüsle mücadelede önemli mesafe kat edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Korona ile mücadelede aşı ve ilaç geliştirmede önemli mesafe kat ettik. Aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı” dedi.

Erdoğan’ın korona aşındaki son duruma ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Korona virüsle mücadelede aşı ve ilaç geliştirmede önemli mesafe katettik. Aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı. Hatta bunlardan birisi etik kurul onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi.

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan korona virüs Türkiye Platformu 8 farklı aşı ve 10 farklı ilaç projesi yürütüyor. Özel sektör, üniversite ve devlet iş birliğiyle virüse karşı aşı ve ilaç geliştirme projelerimizde de önemli mesafe kat ediyoruz

Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz”