Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nurettin Sözen’e yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nurettin Sözen’e yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul eski Belediye Başkanı Sözen’in açıklamalarına yanıt vererek, ‘grev denen olayı’ ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul İl Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Yarışa girecek adaylarımıza başarılar diliyorum. Her kademe çeşitli arkadaşlarla görev icra ettik." dedi.

Erdoğan, Sözen'in konuşmasına ithafken, "Grev denilen olayı ortadan kaldırdık. "Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, öyleyse de toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik ama bak şimdi İzmir'de, İZBAN'da grev yar. Hadi buyrun niye çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var" dedi.

NURETTİN SÖZEN NE DEMİŞTİ?

İstanbul'un Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Erdoğan'ın eleştirilerine de yanıt vererek "5 yıl içerisinde 2 defa yapılmış olan işçi grevinde biriken çöplerdir. Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum" demişti.

Sözen belediye başkanlığı dönemiyle ilgili çok konuşulan çöp sorununa dikkat çekerek, şunları söylemişti:

"Çöp projesi dünyanın en büyük projesidir. Çünkü İstanbul'un en önemli sorunuydu çöp projesi. 'Nasıl çözelim?' diye bu konuyla uğraşırken Amerika'nın hibe projesi, ücretsiz olarak çöp projesini Amerikalılar üstlendi. Dünyanın en büyük projesi çünkü bütün İstanbul'un çöp sorununu çözüyor. Kantonlar, kentler veya cumhuriyetler boyutunda değil. Bütün İstanbul'un çöp projesi çözülmüştür ve çok moderndir, çok ileridir. Yalan ve yanlış bir şekilde üst geçitlere 'elektrik üretiyoruz' yazıyorlar ama bizim projemize aittir. Çöp suyu biyolojik arıtmaya tabi tutulmaktadır, çöp depolarına gidinceye kadar ayrı bir depoları vardır, orada geri kazanım yapılmaktadır. Bu nitelikleriyle çöp projesi dünyanın en büyük projesidir.

İMAMOĞLU’NUN GÖRÜŞME TALEBİNE YANIT

Erdoğan ayrıca CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun görüşme tabine olumlu yanıt verdiğini belirterek, “İmamoğlu bizden randevu talep etmiş. Bizim kapımız açık. Her ne kadar genel başkanları sıcak bakmıyorsa da ‘gelsin kahvemizi içsin’ dedik” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler