Erdoğan'dan Oğuzhan Asiltürk açıklaması

Erdoğan'dan Oğuzhan Asiltürk açıklaması
Bayram namazını Lefkoşa'da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Oğuzhan Asıltürk'ü Kıbrıs kafilemize katalım dedik. Bu davetleri yaparken birlik beraberliği sağlayarak bir arada olalım dedik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Kurban Bayramı Namazı’nı Lefkoşa’daki Hala Sultan Cami’sinde kıldı. Erdoğan namaz sonrasında yaptığı açıklamalarda Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk''ün de KKTC ziyaretinde yer almasını değerlendirdi. 

Erdoğan şu ifadeleri kullandı; Oğuzhan Bey Kıbrıs Barış Harekatının yapıldığı dönemde Erbakan Hocamızın en yakın çalışma arkadaşıydı.

O dönemde bu Kıbrıs Barış Harekâtında o da üst düzey görev almış siyasilerdendi. Dedik ki bu ziyareti yaparken Oğuzhan Asiltürk Beyi kafilemize katalım dedik. Aynı şekilde yine o dönemin siyasi hareketi olarak, yani o koalisyonun içinde Erbakan hocamızla beraber bulunan kadrodan Temel Beyi de davet ettik. Bu davetleri yaparken birlik ve beraberliği sağlayarak bunları yapalım istedik.

Demokratik Sol Parti''nin şu anki genel başkanını da aramıza aldık. Çünkü merhum Ecevit''in o da şuandaki makamında bulunduğu için o da bizimle beraber. Derdimiz bütün bu birlikteliği sağlamak. Bundan sonraki süreçte de biz kuzey güney demek istemiyoruz. Artık Kıbrıs Türkü diyoruz. Olaya böyle bakıyoruz. Bundan sonra da böyle devam ettireceğiz.

 

İlgili Haberler