Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarı Yelekliler yorumu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarı Yelekliler yorumu!
İstanbul'da toplu açılış töreninde Fransa'daki protestolara da yorumda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz" dedi.

Üsküdar'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki akaryakıt zammı ile başlayan Sarı Yelekliler protestolarına ilişkin, Gezi olayları sırasındaki "Zulüm 1453'te başladı" şeklindeki bir duvar yazısını hatırlatarak "Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sarı Yelekliler hakkındaki yorumu şu şekilde:

SARI YELEKLİLER

Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı be. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sessiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar? Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Umarım Avrupa'da 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi olaylarını eleştirirken hatırlattığı duvar yazısı. Bilindiği gibi 1453, İstanbul'un fethedildiği tarih. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1789 göndermesi de Fransız İhtilali'nin tarihi. 

İlgili Haberler