Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriyeli sığınmacı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriyeli sığınmacı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’taki mitingde yaptığı konuşmada “Şu anda yaklaşık 4 milyon mülteci Türkiye’de biz bunları ağırlarken hiçbir ayrımcılık yapmadık” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler çerçevesinde Şırnak'ta halka seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'daki mitinginde, "'Siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu?" dediğini belirten Erdoğan, "Hale bak ya. Bunlar katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Biz bunlara ev sahipliği yapmayacağız. Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Şırnak’ı Antalya’dan, Bursa’dan, Hakkari’den ayrı düşünmeyiz. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizindir. Bunun için tek millet diyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes etnik kökenine bakılmaksızın birdir.

"Hepimizin ecdadının ortak mücadelesini bu bayrağın rengi temsil ediyor. Bizim son devletimiz olan Türkiye cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir. Biz bu topraklar üzerinde bir ameliyata asla izin vermeyiz. Şu anda Kobani’den gelen 300 bin kişiyi Türkiye’de ağırlıyoruz. Şu anda yaklaşık 4 milyon mülteci Türkiye’de biz bunları ağırlarken hiçbir ayrımcılık yapmadık.

"Biz onlara Kürt demedik ki. Suriye'den bunlar kaçmak zorunda kaldıysa bunlara ev sahipliği yapacağız dedik. 400 bin Suriyeli Türkiye'de biz bunları ağırlarken Bay Kemal, 'Siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu?' diyor. Hale bak ya. Bunlar katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Biz bunlara ev sahipliği yapmayacağız. Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki.

"Terör örgütünün desteğindekilerle değil, sizlere sahip çıkacak Ak Parti ile Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın istiyoruz. Şurada 20 gün kaldı. Ben size güveniyorum. Hanımlar bu işe 'Evet' derse, bu iş bitmiştir. Asla korkmak yok. Kale içeriden fethedilir.

"Biz Şırnak’a tarihinde görülmemiş hizmetlerle Şırnak’ı buluşturduk. 17 yılda Şırnak’a 10,5 katrilyon buraya yatırım yaptık. Eğitimde 3380 yeni derslik yaptık. Şırnak Üniversitesi’ni şehrimize kazandırdık. Şırnak’ın evlatlarının üniversiteyi ayaklarına getirdik.

"İlçemize 10 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmak için çalışmalarımıza başladık. Proje hazır, ihaleye hazırlanıyoruz. İhalenin ardından hemen kazmayı vuruyoruz. Şırnak ilimize ilçeleriyle beraber hizmet verecek 500 yataklı muhteşem bir bölge hastanesi kazandırıyoruz. Arsa tahsisi çalışmaları sürüyor. En kısa sürede de inşaatına geçiyoruz. Uludereye'de 40 yataklı devlet hastanesi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz.

"Artık bu ülkenin analarının terör örgütleri yüzünden gözlerinden tek bir gözyaşı dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Çocukları Kandil'e kaçırılmıştı. Kandil'deki vicdansız insanlar benim Güneydoğu'daki kardeşlerimi inim inim inlettiler. Gelin 31 Mart'ı yeni bir milat yapalım.

İlgili Haberler