Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme. Türk-İş Başkanıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme. Türk-İş Başkanıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile sürpriz bir görüşme yaptı.

Asgari ücret ara zammı bekleyenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan. "Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200''e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız." ifadeleri sinyali vermişti.

Erdoğan''ın bu sözlerinin ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, çalışanların merakla beklediği ücret artışları ile ilgili temmuz ayını işaret etti. Asgari ücrette artış için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

EN NET MESAJ KURTULMUŞ''TAN GELMİŞTİ
Kurtulmuş asgari ücrete ara zamla ilgili soruya, "Net şeklini bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor." yanıtını vermişti.

Kurtulmuş, hedefin, ücretli ve dar gelirlileri enflasyona karşı korumak olduğunu söyledi. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü anlattı.

ERDOĞAN''DAN SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan''dan bugün sürpriz bir hamle geldi. Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nın ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüştü, AK Parti Genel Merkezi''nde gerçekleşen görüşmede asgari ücret zammının masada olduğu düşünülüyor.

İlgili Haberler