Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tank-Palet Fabrikası açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tank-Palet Fabrikası açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası ile ilgili özelleştirme kararını yalanlayarak söz konusu iddiaları 'provokasyon' olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ile ilgili konuştu. Fabrikanın devredileceği iddia edilen BMC’nin Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Sakarya'daki 1. Ana bakım fabrikasına ilişkin bunlardan biridir. 19 Aralık'taki cumhurbaşkanlığı kararımızın ardından belli bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye başladı” ifadelerini kullanarak, “Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmış utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefet haricinde her şey var CHP çekiyor” dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya'daki 1. Ana bakım fabrikasına ilişkin bunlardan biridir. 19 Aralık'taki cumhurbaşkanlığı kararımızın ardından belli bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye başladı.

Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmış utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefet haricinde her şey var CHP çekiyor.

Ben şahsen tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere hiç kimsenin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum.

Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir. Bundan sonra da etmez.

Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır.”

"TÜRKİYE-KATAR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEKTİR"

Katar'ın yaşanılan her türlü sıkıntıda Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir."

BMC’YE BEDELSİZ DEVREDİLECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ilk olarak gündeme geldiğinde fabrikanın, bir dönem AKP MKYK üyesi de olan Ethem Sancak ile Katar ortaklığındaki BMC’ye devredileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Muhalefet partileri, fabrikanın Sancak’a ‘adrese teslim’ ihale yoluyla verileceğini dile getirmişlerdi. Fabrikanın BMC’ye devredilmek için hazırlıkların ise çok önceden başladığı öne sürülmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, 6 ay önce Tank Palet Fabrikası’nda BMC’ye iki atölye ve bir boş arazinin bedelsiz olarak kiralanması yönünde bir emir gönderdiği iddia edilmişti. Savunma Bakanlığı'nın, fabrikanın tank bölümünde bulunan imalat atölyesinde 4 bin 200 metrekarelik bir bölüm ile 3 dönüm büyüklüğünde üzeri beton kaplı olan bir arazinin BMC’ye bedelsiz olarak tahsis edilmesini istediği öne sürülmüştü.

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından 6 ay önce ve Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra fabrikada BMC’ye bedelsiz alan tahsis edilmesi, özelleştirme ihalesinin de ‘adrese teslim’ olacağını ortaya koydu.

İlgili Haberler