''Cumhurbaşkanı giderayak ormanları mı satacak'' İYİ Partili Dikbayır Resmi Gazete'yi işaret etti!

''Cumhurbaşkanı giderayak ormanları mı satacak'' İYİ Partili Dikbayır Resmi Gazete'yi işaret etti!
İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, 28 Temmuz’da yayımlanan Resmi Gazete’deki 7334 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” maddesine dikkat çekti. Söz konusu değişikliğe göre; Kültür ve Turizm gelişme bölgeleri dışında kalsa bile orman arazileri “kamu yararı” kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, 28 Temmuz’da yayımlanan Resmi Gazete’deki 7334 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” maddesine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı giderayak ormanları mı satacak diyen Dikbayır şöyle konuştu; “Artık ülkemizin ormanlarının  kaderini Cumhurbaşkanı belirleyecek. Cumhurbaşkanı bu ormanları giderayak kime satacak? Bu ormanlar kime devredilecek. Şehirlerdeki kupon araziler bitti sıra ormanlarımıza mı geldi? Bu kadar bakan işe yaramıyorsa, bu bakanları feshedin bir ferman yazın artık her şeyi siz belirleyin. Bakanlara gerek yok demek ki? Bunlara hacca git demişler yevmiyem ne kadar demişler. Allah sonumuz hayır etsin!”

İŞTE DEĞİŞİKLİK YAPILAN O KANUN MADDESİ

7334 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 28 Temmuz''da Resmi Gazete''de yayımlandı. Kanunun 1’inci maddesi “D" fıkrasına göre, “Kültür ve Turizm Gelişme Bölgeleri dışında kalsa bile” orman arazileri “kamu yararı” kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek. “Yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilan” edilecek bu alanlardaki bütün devlet taşınmazları da turizm kapsamına alınabilecek.

 

İlgili Haberler