İstanbul’a salgın hastanesi yapılacağını Yeniçağ iki gün önce yazmıştı

İstanbul’a salgın hastanesi yapılacağını Yeniçağ iki gün önce yazmıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a iki yeni korona virüs salgın hastanesi inşa edileceğini duyurdu. Yeniçağ gazetesi, İstanbul'a iki yeni salgın hastanesi yapılacağını iki gün önce yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, korona virüs hasta sayısının en fazla olduğu İstanbul’a 2 yeni korona virüs sahra hastanesi inşa edileceğini açıkladı.

İstanbul’a iki yeni korona virüs sahra hastanesi inşa edileceğini ise geçtiğimiz günlerde Yeniçağ gazetesi duyurmuştu. Söz konusu haberde, Rönesans Holding tarafından yapılacağı öğrenilen salgın hastanelerinin inşasına kısa süre içerisinde başlanacağı ve hastaların sahra hastanelerinde tedaviye alınacağı ifade edilmişti.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı alanının salgın nedeniyle bin kişilik salgın hastanesine dönüştürüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski havalimanının 45 gün içerisinde yeniden inşa edilerek salgın hastanesi olarak hizmete gireceğini kaydetti.

Erdoğan sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu musibetten tamamen kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız"

HASTALAR İZOLE HALDE AĞIRLANACAK 

Öte yandan sahra hastaneleri ile ilgili elde edilen bir diğer bilgi ise hastaların konteyner şeklindeki alanlarda tedavi edileceği yönünde. 

yenicag.JPG

İlgili Haberler