Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası büyük itiraf. Bu detay sadece Yeniçağ'da

Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası büyük itiraf. Bu detay sadece Yeniçağ'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası verdiği iki mesaj dikkat çekti. Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” tezini tekrarlarken, diğer taraftan da bu teori ile zıt ifadeler ortaya koydu.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’dan enflasyon konusunda iki farklı mesaj geldi.

Yüksek enflasyona rağmen Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam etmesi doları 10 TL’nin üzerine fırlatırken, dövizdeki bu yükselişin kaçınılmaz sonucu ise fiyat artışları oldu.

Uzmanlar ithalata bağımlı hale gelen Türkiye’de doların yükselişinin enflasyonu tetiklediğini ifade ederken, Erdoğan''dan da bu görüşü destekler nitelikte bir açıklama geldi.

Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın faiz indirimine dayanak yapılan, “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” teorisini tekrarlarken, bu teze yine kendi ifadeleri ile adeta reddiyede bulundu.

Erdoğan sözlerinin devamında, "Kurdaki hareketlerin de etkisiyle yükselen enflasyon ve fiyatlardaki artış elbette ki vardır. Ülkemizde kurdaki hareketlerin etkisiyle enflasyonla sonuçlanan sıkıntılar vardır." şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın bu sözleri kafaları karıştırırken, uzmanlar bu ifadelerin “Döviz sebep, enflasyon sonuçtur” anlamına geldiğini ifade etti.

İlgili Haberler